Gemeente Breda

Persberichten

21-10-2002

Consultatie voorlopig ontwerp herinrichting Vredenburchsingel, Bernhardsingel en Beatrixstraat
Het college van burgemeester en wethouders heeft het voorlopig ontwerp voor de herinrichting van de Vredenburchsingel, Bernhardsingel en Beatrixstraat vrijgegeven voor overleg met bewoners. Het voorlopig ontwerp is in nauw overleg met de wijkraad Boeimeer en enkele bewoners uit de desbetreffende straten tot stand gekomen.

Het doel van de herinrichting is het bevorderen van de verkeersveiligheid voor fietsers. Verder is de herinrichting nodig om de slechte toestand van de huidige bestrating goed op te kunnen lossen. Om die redenen heeft de gemeenteraad vorig jaar ingestemd met het voorstel een ontwerp te maken voor de herinrichting van de Vredenburchsingel, Bernhardsingel en Beatrixstraat.

Als de gemeenteraad straks met de definitieve herinrichtingsplannen instemt wordt het op de Vredenburchsingel, Bernhardsingel en in de Beafrixstraat voor fietsers en voetgangers en dan vooral voor kinderen een stuk veiliger op straat. Ook omdat de maximum snelheid in deze straten wordt teruggebracht tot 30 km per uur.
GeIijktijdig met de herinrichting wordt in de Vredenburchsingel en de Bernhardsingel de riolering vervangen. In de Beatrixstraat is de riolering nog goed.

De gemeente heeft het voorlopig ontwerp twee maal besproken in een kIankbordgroep waarin naast verschillende gemeentelijke diensten ook vertegenwoordigers van de wijkraad Boeimeer zitting hebben.

Op dinsdag 29 oktober zal het voorlopig ontwerp op een openbare bijeenkomst worden besproken met bewoners en ondernemers uit de buurt.

Breda, 21 oktober 2002