Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 21-10-2002
persberichten maandagmiddag 21 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Auto total loss; dader zoek

MEPPEL - Een 22 jarige automobilist uit Meppel moet het voorlopig doen zonder zijn auto. Zijn auto is vrijdag tussen 03.00 en 13.00 uur bij een aanrijding zodanig beschadigd dat hij verzekeringtechnisch total loss is verklaard. Zijn auto, een rode Nissan Sunny stond geparkeerd langs de Ceintuurbaan ter hoogte van het Jufferenpad. Aan de hand van de sporen vermoedt de politie dat de auto is aangereden door een vrachtauto of een shovel of iets dergelijks. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de Meppeler politie.

Auto van de weg

EMMEN - Een 22 jarige automobilist is maandagmiddag met hoofdletsel en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. De man reed met zijn auto over de Brinkenweg en verloor door nog onbekende oorzaak de controle over zijn auto. Hij kwam via de verhoogde middengeleider tot stilstand tegen een muurtje bij het Oranjekanaal. De man is door de brandweer uit zijn auto gehaald. .

Woninginbraken

RUINEN - Bij twee inbraken in woningen aan De Lange Maat en de Zwederaweg in Ruinen zijn zondagnacht diverse zaken gestolen. Het gaat om fototoestellen, een zilveren bekertje, portemonnees, tennisschoenen en een paar flessen drank. Om binnen te komen is van de ene woning het slot van een zijdeur vernield. Bij de andere woning was waarschijnlijk de schuifpui niet goed afgesloten. Bij een andere woning aan de Zwederaweg bleef het bij een poging. Er is wel een deurslot vernield.

Bedrijfsinbraken

ASSEN - Inbrekers hebben het afgelopen weekeinde gereedschap en een TIG lasapparaat gestolen bij een bedrijf aan de Van Vlissingenstraat in Assen. Om in het pand te komen is de deur van een nooduitgang vernield

EMMEN - Het afgelopen weekeinde zijn bij een inbraak in de kantine op een gemeentelijk terrein aan de D.H. van de Scheerstraat in Emmen diverse goederen gestolen waaronder vier pakken koffie, vier pakken suiker, broodjes en drie rookworsten. Om in het pand te komen zijn van een venster de glaslatten verwijderd, Daarna was het een fluitje van een cent om het raam uit de sponning te halen.