Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 21 oktober 2002

Team Loon op Zand:

Twee gewonden bij aanrijding KAATSHEUVEL: Op de kruising van de Crispijnstraat met de Berndijksestraat ontstond op 20 oktober, omstreeks 17.25 uur, een aanrijding tussen 2 personenauto`s. De personenauto rijdend over de Berndijksestraat verleende vermoedelijk geen voorrang aan de voor hem van rechts komende bestuurder uit de Crispijnstraat. Door deze aanrijding werden zowel de bestuurder van die personenauto licht gewond alsmede diens passagier. Beiden zijn met een ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd maar konden na behandeling weer naar huis. Door de botsing werden de auto`s zodanig beschadigd dat deze getakeld moesten worden.

Bestuurder rijdt onder invloed KAATSHEUVEL: Tijdens een alcoholcontrole op de Van Haestrechtstraat te Kaatsheuvel gisteravond, betrapte de politie een 48 jarige inwoner van Kaatsheuvel. Hij reed in zijn auto nadat hij teveel alcoholhoudende drank genuttigd had. Nadat hij de blaastest gedaan had bleek dat hij
1,8 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden zonder rijbewijs
LOON OP ZAND: Afgelopen nacht, omstreeks 02.00 uur, controleerde de politie een 34 jarige bestuurder uit Tilburg. De controle vond plaats op de Midden-Brabantweg te Loon op Zand. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakte proces-verbaal op tegen de verdachte.

Team Gilze en Rijen:

Inbraak in bedrijf
RIJEN: In de nacht van zondag op maandag is er ingebroken in een bedrijf aan de Stedenbaan te Rijen. De onbekende daders hebben een raam verbroken aan de voorzijde van het gebouw. Er werd een personal computer weggenomen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Politie arresteert verdachte van verduistering RAAMSDONKSVEER: Op maandag 21 oktober omstreeks 07.20 uur werd door de politie een 34 jarige man uit Zundert aangehouden. De man wordt verdacht verduistering in dienstbetrekking en valsheid in geschrifte te hebben gepleegd ten nadele van een bedrijf in Made. De eigenaar van het bedrijf deed in een eerder stadium al aangifte en spreekt van eens schade tussen de ? 60.000,- en ? 70.000,- Vermoedelijk heeft de verdachte originele facturen vervalst en zichzelf zodoende kunnen verrijken. De man is in verzekering gesteld en de politie onderzoekt de zaak.

Team Waalwijk:

Brandje in school
WAALWIJK: Omstreeks 21.45 uur bleek er brand te zijn op en in de school aan de Kastanjestraat te Waalwijk. De brand is vermoedelijk op het dak ontstaan waarna ook brand ontstond in het lokaal daaronder. De oorzaak is nog niet bekend en wordt door de politie onderzocht. In de rest van het gebouw ontstond rookschade. Er hoefde nog geen speciale maatregelen genomen te worden voor opvang van de scholieren, omdat zij momenteel herfstvakantie hebben.

Aanhouding na diefstal
WAALWIJK: gistermiddag werd een 29 jarige bewoner uit Waalwijk aangehouden nadat hij een diefstal van een radio uit een pand elders in Waalwijk had gepleegd. Na verhoor is hij met een dagvaarding weer naar huis gestuurd. De radio is in beslag genomen en terug gegeven aan de eigenaar.

Inbraak in bedrijf
WAALWIJK: Afgelopen nacht werd er ingebroken in een garagebedrijf aan de Van Andelstraat. Men kwam het pand binnen door een ruit van de showroom te vernielen. Binnen heeft men een kluis weten te stelen met daarin sleutels van een aantal auto`s.

Team Oosterhout:

Resultaten alcoholcontrole OOSTERHOUT: Op zondag 20 oktober zijn door de politie tijdens alcoholcontroles op de navolgende locaties ademtesten afgenomen.
- 16.45-17.15 uur Bredaseweg (18 ademtesten)
- 19.30-19.55 uur Hoofseweg (19 ademtesten)
- 20.30-21.15 uur Burg.Elkhuizenl (25 ademtesten)
- 22.30-23.00 uur Statendamweg (25 ademtesten ) In totaal zijn 87 ademtesten afgenomen. Een 43 jarige automobilist uit Oosterhout bleek bij nader onderzoek 325 ug/l. te blazen. Hij heeft een politietransactie van 190, - Euro aangeboden gekregen en hem werd een rijverbod van 2 uur opgelegd. De overige bestuurders waren niet in overtreding.

Bron: Jeroen Steenmeijer