Ingezonden persbericht

Roep om algemene identificatieplicht wordt luider

AMSTERDAM, 20021121 -- Bij geldzaken, bij de notaris, bij de aanvraag van een Sofi nummer, bij het zoeken naar werk, bij indiensttreding, op het werk, bij het aanvragen van een uitkering, bij binnenlands vreemdelingen-toezicht, bij zwart rijden in het openbaar vervoer en bij het bezoeken van een voetbalwedstrijd in Nederland dient een identiteitsbewijs overlegd te worden.

Iedereen kent wel het paspoort en het rijbewijs, maar veel van de andere officiële identiteitsbewijzen zijn vaak onbekend, zoals het vreemdelingendocument, de Europese ID-kaart, het vluchtelingenpaspoort, het vreemdelingenpaspoort, het (elektronisch) W-document en het ID-bewijs Geprivilegieerden.

Keesing Reference Systems B.V. is de uitgever van het 'Documentenoverzicht Identificatieplicht'. Het 'Documentenoverzicht Identificatieplicht' is een handige brochure op A5-formaat met daarin afbeeldingen en beschrijvingen van alle in Nederland verstrekte officiële identiteitsbewijzen. In een overzichtelijk schema wordt weergegeven in welke situatie welk identiteitsdocument gebruikt kan worden. Tevens vindt u in deze brochure praktische tips over hoe u moet controleren of u met een vals of vervalst document te maken heeft en een verklaring van de technische termen van de veiligheidskenmerken.

Met het 'Documentenoverzicht Identificatieplicht' kan op een eenvoudige wijze worden gecontroleerd of het document een officieel identiteitsdocument is of niet. Bij twijfel kunnen de echtheidskenmerken van het document worden gecontroleerd, die tevens in de brochure zijn geïllustreerd. Kortom, een onmisbaar instrument bij de verificatie van documenten.

In oktober 2002 is er een nieuw "Documentenoverzicht Identificatieplicht" verschenen met alle nieuwe documenten, waaronder het nieuwe rijbewijs.

Voor informatie over Keesing Reference Systems B.V. in het algemeen of het 'Documenten overzicht Identificatieplicht 2001' in het bijzonder kunt u contact opnemen met de afdeling klantenservice tel: 020-5641 228
fax: 020-5641 161
e-mail: ref@keesing.nl

Of u kunt onze website bezoeken: www.keesingref.com



Ingezonden persbericht