VELODROME AMSTERDAM

Topveld in Amsterdamse Zesdaagse

Topveld in Amsterdamse zesdaagse

Drie Nederlandse koppels
Wedstrijdleider Patrick Sercu heeft de eerste zeven koppels van het deelnemersveld van de tiende zesdaagse van Amsterdam bekend gemaakt. Naast de winnaars van vorig jaar de Belg Matthew Gilmore en de Australiër Scott McGrory staan op maandag 21 oktober liefst drie Nederlandse koppels aan de start. Robert Slippens en Danny Stam. Inmiddels een gevestigde waarde in het internationale zesdaagsencircuit.
Ook keren Servais Knaven en Leon van Bon terug naar hun eerste liefde. Beiden reden vanaf hun nieuwelingentijd nationale titels bijeen op de piste. Van Bon zeventien en Knaven acht. Samen reden zij een tiental amateur-zesdaagsen, reed Van Bon ooit een keer als prof de zesdaagse van Dortmund, maar debuteren zij nu bij de profs. Ook debutanten zijn de Noord-Hollandse broers Matthé en Jos Pronk.

Martinello laatste seizoen
De Italiaan Silvio Martinello, aan de leiding van de zesdaagseranking, gaat zijn laatste zesdaagsenseizoen tegemoet aan de zijde van Marco Villa. Ook de Zwitsers Bruno Risi en Kurt Betschart komen aan het vertrek. Zij openen dit seizoen de jacht naar de eerste plaats van het klassement voor koppels die samen de meeste zesdaagsen wonnen. Dat staat al heel lang op naam van hun landgenoten Kilian-Vopel. Die lieten de teller op dertig staan en zijn Risi-Betschart voornemens daar misschien in Amsterdam al overheen te gaan.

Na WK-baan definitieve veld bekend
Ook een topkoppel zijn de Fransen Robert Sassone en Jean-Michel Tessier. Sasson is op het komend WK in Kopenhagen uittredend wereldkampioen madison ofwel koppelkoers. Na het WK baan zal Sercu het definitieve veld bekend maken.


09 sep 02 17:53