Gemeente Zwolle

Datum uitgave: 11-09-2002
Onderwerp: Verkeer en vervoer

3VO afdeling Zwolle organiseert wederom, in samenwerking met de gemeente Zwolle, een rijvaardigheidstest voor automobilisten van 50 jaar en ouder.

De ervaring heeft geleerd dat deze rijvaardigheidstesten door oudere automobilisten erg gewaardeerd worden. In de loop der jaren vindt er een zekere afname plaats van lichaamsfuncties. Denk hierbij aan concentratie -, gehoor -, en gezichtsvermogen. In een situatie met steeds toenemende verkeersdrukte, nieuwe verkeersregels, en -borden kan dat voldoende reden zijn voor bijscholing.

Korte cursus
De eerstvolgende rijvaardigheidstesten staan gepland op 21, 23 en 29 oktober, steeds in de namiddag. Op 21 en 23 oktober volgen alle deelnemers theorielessen. Op 29 oktober is de praktijkmiddag, waarbij een ieder in de eigen auto, samen met een ervaren rij-instructeur de weg op gaat. De rij-instructeur neemt het rijgedrag waar en bespreekt de rit na afloop met de automobilist(e).
Deze rijtest moet gezien worden als een soort bijscholing. Uw rijbewijs loopt daarbij geen enkel gevaar!

Meer informatie
De totale kosten bedragen ¤ 12,-- per persoon (leden 3VO ¤ 7,-- per pesoon).
Inwoners van Zwolle die ouder zijn dan 50 jaar, die voor het eerst aan een dergelijke test willen deelnemen of nadere inlichtingen willen, kunnen contact opnemen met de heer. G.J.H. Luiten, telefoonnummer (038) 453 16 38.
De aanmeldingstermijn sluit op 28 september a.s.

Externe instanties:
3VO

Bron: Communicatie Datum van 10-09-2002 tot 23-09-2002