Gemeente Leiden

Werkzaamheden Bos van Bosman van start

Woensdag 23 oktober wordt begonnen met de uitvoering van het verbeteringsplan Bos van Bosman. Om 12.00 uur geeft Claus Martinot, directeur van de gemeentelijke dienst Milieu en Beheer, het startsein. Hieraan voorafgaand, vanaf 11.00 uur, houdt wijkcomité Vogelwijk de jaarlijkse schoonmaakactie in het bos. Start van de schoonmaakactie en het startsein van de werkzaamheden vinden plaats in het bos bij de ingang aan de Blauwe Vogelweg ter hoogte van de Mytylschool.

De gemeenteraad heeft voor de zomervakantie het verbeteringsplan voor het Bos van Bosman goedgekeurd.

Als eerste gaat in het Bos 'gedund' worden. Het gaat hierbij om de volgende werkzaamheden:

* het verwijderen van het teveel aan jonge esdoornboompjes, en braamstruiken;

* het kappen van 16 bomen;

* het dunnen in de bosvakken, waarbij bomen uit de vakken worden gehaald waardoor meer ruimte ontstaat voor de overige bomen;
* veel stammen zullen in het Bos blijven liggen en opgestapeld worden als schuil- en broedplek voor dieren.

De werkzaamheden zullen circa vier weken duren, afhankelijk van het weer. Tijdens de werkzaamheden, die woensdag 23 oktober starten en tot ongeveer eind november gaan duren, is om veiligheidsredenen het bos niet toegankelijk voor publiek. Alle ingangen van het bos worden afgezet met borden. De overige werkzaamheden in het bos, zoals het opknappen van de paden, bruggen en watergangen, vinden plaats vanaf april 2003.

Na afloop van de schoonmaakactie en het 'startschot' worden volgens de traditie van de schoonmaakactie pannenkoeken geserveerd in de Speeltuin. Bovendien krijgen de harde werkers een kleine attentie.