Gemeente Moerdijk


RIOOLPROBLEMEN HOOFDSTRAAT 12 T/M 30 IN ZEVENBERGSCHEN HOEK

In de achtertuinen van de woningen Hoofdstraat 12 t/m 30 in Zevenbergschen Hoek ligt een riool waarop de woningen zijn aangesloten. Dit riool voert slecht af terwijl de kwaliteit van de betonbuizen sterk te wensen overlaat. Bovendien is er in het verleden plaatselijk op het riool gebouwd waardoor een goed beheer en vervanging van de bestaande buis niet mogelijk is. In overleg met de bewoners is gezocht naar een saneringsopzet waarbij het riool op termijn kan worden afgestoten.

In de praktijk komt dit neer op het volgende:

In de inspectieput, gelegen op het erf van de woning Hoofdstraat 12, wordt een pomp wordt geplaatst die de buis in de achtertuinen gaat bemalen.

Hiermee kan worden bereikt dat de buis onder droogweeromstandigheden wordt leeggepompt waardoor een goede afvoer van de woningen is gewaarborgd. Tegelijkertijd wordt begonnen met het naar de voorzijde brengen van de bestaande aansluiten voor de bewoners die dat willen. De afspraak die hierbij met de bewoners is gemaakt is dat zij zelf zorgen voor het verleggen van de leidingen op eigen terrein. De gemeente adviseert hierbij en maakt de aansluitingen in het openbaar gedeelte zoals te doen gebruikelijk is. Zodra de laatste woning is aangesloten aan de voorzijde
kan het riool worden dichtgeschuimd waardoor instortingsgevaar kan worden voorkomen.

De kosten van deze saneringsactie worden geraamd op een bedrag van 23.500,-- exclusief b.t.w. en kunnen ten laste worden gebracht van de begroting van dit jaar.

De kosten voor het verleggen van de leidingen op eigen terrein zijn voor rekening van de bewoners.

Laatst gewijzigd 23 oktober 2002