Vlaamse overheid

Vanavond stellen minister Vanderpoorten en de vzw 'de Holebifabriek', de video 'Sam & Lisa' aan de pers en het publiek voor.

Deze educatieve video over holebiseksualiteit werd de afgelopen maanden door de vzw 'De Holebifabriek' gemaakt op vraag van minister Vanderpoorten. Met deze video willen minister en Holebifabriek de Vlaamse secundaire scholen aanmoedigen om holebiseksualiteit bespreekbaar te maken en als iets heel normaal te gaan beschouwen.

De video is geschikt voor de tweede en derde graad in alle onderwijsvormen van het secundair onderwijs. Om met 'Sam & Lisa' te werken heeft de 'Holebifabriek' een aantal ondersteunende instrumenten ontwikkeld. Zo krijgen de leerkrachten een kant en klaar pakket voor hun lessen. Dit pedagogisch pakket kwam dankzij de medewerking van de Dienst voor Onderwijsontwikkeling (DVO) van het departement Onderwijs. De eindversie van de video werd getest bij ongeveer 500 leerlingen uit het secundair onderwijs verspreid over Vlaanderen.

Op 4 november eerstkomende vertrekt er een gratis exemplaar van de video én van de handleiding naar alle Vlaamse secundaire scholen.

De lancering van de video heeft plaats om 19u.15 in het Sint-Jozefscollege, Pontstraat 7 te Aalst.

info : Jo De Ro, woordvoerder van minister Vanderpoorten - tel. 0475/983373 - 02/5539923 Peter Van Hove, de Holebifabriek Tel. 0485/666604 - 09/3299020
e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be video@deholebifabriek.be


---