Gemeente Lelystad

Gemeente en bewoners praten over hondenbeleid

Honden krijgen plek in de wijk

Op 24 en 29 oktober worden in de wijkposten Haven en Botter inloopbijeenkomsten gehouden over het hondenbeleid. Samen met de bewoners van Lelystad-Haven, Hollandse Hout en het centrum wordt gekeken op welke manier de gemeente Lelystad honden een plek kan geven in deze wijken.

Het hondenbeleidsplan is in augustus 2000 vastgesteld en heeft onder meer als gevolg dat er binnen de wijken gezocht wordt naar geschikte uitlaatroutes en losloopvelden. De gemeente werkt er samen met de bewoners aan om het hondenbeleidsplan op een goede manier vorm te geven. Als voorbereiding op de inloopbijeenkomsten heeft de gemeente samen met de wijkraad een plan gemaakt voor de uitlaatroutes en losloopvelden in de wijk. Elke wijk krijgt gebieden die verboden zijn voor honden en gebieden waar honden wel mogen komen. Goede uitlaatroutes en losloopvelden geven honden een plek in de wijk en verbeteren de kwaliteit van de openbare ruimte.

Inloopbijeenkomsten
De wijken Lelystad-Haven, Hollandse Hout en het centrum van Lelystad zijn dit jaar aan de beurt. Met een brief nodigt de gemeente de bewoners van deze wijken uit om op de inloopbijeenkomsten te reageren op het plan. In wijkpost Haven hangt vanaf 17 oktober een kaart met de geplande routes. Op donderdag 24 oktober zijn bewoners van Lelystad-Haven welkom in wijkpost Haven, van 15.00 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 20.00 uur. In wijkpost Botter hangt de kaart er vanaf 22 oktober. Op dinsdag 29 oktober zijn bewoners van het centrum van Lelystad welkom in wijkpost Botter, van 15.00 tot 16.00 uur of van 19.00 tot 20.00 uur. Bewoners die niet op de inloopbijeenkomsten aanwezig kunnen zijn, kunnen ook schriftelijk reageren en hun reactie sturen naar: afdeling Stedelijk Beheer, postbus 91, 8200 AB Lelystad. Reageren kan tot 31 oktober 2002.