Sdu Uitgevers

Principeovereenstemming over aankoop ten Hagen & Stam door Sdu

Sdu heeft met Wolters Kluwer principeovereenstemming bereikt over de overname van de uitgeverij ten Hagen & Stam (tHS).

De acquisitie van tHS past in de Sdu-strategie die onder meer gericht is op het versterken van de marktpositie op het terrein van professioneel uitgeven in Nederland. De acquisitie zal leiden tot een verdubbeling van de uitgeefactiviteiten in Nederland.

THS versterkt met haar uitgaven op het terrein van Bouw, ICT en op een breed terrein van vakgerichte informatie, bestaande posities van Sdu op onder meer het terrein van bouw- en computerboeken.

Sdu heeft de overtuiging dat de overname voor zowel Sdu als tHS een win-win-situatie betekent. Te meer daar Sdu het voornemen heeft om nadrukkelijk te werken aan de verdere versterking van de productportfolio in die segmenten waar tHS en/of Sdu alleen of gezamenlijk sterk zijn.

THS blijft binnen het geheel van Sdu een zelfstandige onderneming. Wel zal ten behoeve van de noodzakelijke ontvlechting uit Wolters Kluwer Nederland gebruik gemaakt worden van de bij Sdu aanwezige know-how en infrastructuur inzake uitgeeflogistiek en ICT.

Werknemers, ondernemingsraden en vakorganisaties zijn geïnformeerd over de voorgenomen overdracht en het overleg hierover zal op korte termijn starten.

---