Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-10-2002
Politieberichten 23/10 (13.00 uur) t/m 24/10 (07.00 uur)

Buitenpost: aanrijding met letsel
Een automobiliste liep woensdag rond 11.50 uur nog onbekend letsel op toen ze op de Lauwersmeerweg waarschijnlijk geen voorrang verleende aan een vrachtauto. Haar auto belandde in de sloot. De brandweer verwijderde het autodak waarna het slachtoffer per ambulance naar het AZ te Groningen werd gebracht. De 52- jarige inwoonster van Buitenpost reed op de Kranswier. De 57- jarige Duitse vrachtrijder, een inwoner van Sudlohn, kwam met zijn vrachtauto en oplegger vanuit de richting Lutkepost. De vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd en kon na tijdelijk herstelwerk wegrijden met zijn combinatie.

Tytsjerk: rijbewijs ingenomen
Van een automobilist die woensdag 65 km/u te snel over de Ryksstraatweg reed, werd het rijbewijs ingevorderd. De 32- jarige Leeuwarder reed rond 21.00 uur met een snelheid van 170 km/u richting Hurdegaryp.

Marrum: blikseminslag woning
Op donderdag ontstond brand op zolder toen om 02.10 uur de bliksem insloeg in een woning aan het Oudhuisterwegje. De 73- jarige bewoonster werd wakker van de klap en doofde de brand. De brandweer stelde een nader onderzoek in en vond geen bijzonderheden. De bliksem heeft een ravage aangericht in en aan de woning. Naast brand op zolder werden er pannen van het dak geslagen.

Frieschepalen: onder invloed
Aan de Tolheksleane blies een 38- jarige inwoner van de gemeente Opsterland 445 ug/l tijdens een alcoholcontrole op donderdag om 02.00 uur. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uren.

Dokkum: winkeldiefstal
Aan de Diepswal/Halvemaanspoort werd woensdag om 15.00 uur een winkeldievegge aangehouden die drie kledingstukken t.w.v. 189,95 had gestolen uit een winkel aan de Grote Breedstraat. De 27- jarige inwoonster van Dokkum werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan agenten. Een 23- jarige inwoonster van Driesum deed aangifte.

Grou: geen rijbewijs
Op woensdag werd rond 14.50 een automobilist aangehouden aan de Stationsweg die zonder rijbewijs en in een onverzekerde auto reed. De 37- jarige inwoner van de gemeente Boarnsterhim kreeg een proces-verbaal en moest op een later tijdstip een verzekeringsbewijs tonen.

Wirdum: te snel
Op de A32 werd om 19.11 uur het rijbewijs ingevorderd van een automobiliste omdat zij 50 km/u te snel reed. De toegestane snelheid was 70 km/u. De 29- jarige Groningse ontving een proces-verbaal.

Sneek: onder invloed
Een automobiliste kreeg een rijverbod van 2 uren opgelegd toen zij donderdag om 00.25 uur aan de Pim Mulierstraat onder invloed van alcohol achter het stuur zat. De blaastest van de 37- jarige inwoonster van Sneek gaf een uitslag aan van 345 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole aan de Valeriusstraat op donderdag om 02.11 uur, kreeg een 41- jarige inwoner van Franeker een rijverbod van 3 uren. Hij blies 370 ug/l. Zijn auto reed zonder geldige APK en was niet verzekerd. Er werd proces-verbaal opgemaakt.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272