Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 9.10 uur

Aanrijding letsel

DE MEERN Woensdagmiddag raakte een 23-jarige automobilist gewond toen hij na een aanrijding op de Rijnzathe in de sloot belandde. Om 13.10 uur kreeg de politie de melding dat een auto te water was geraakt op de Rijnzathe. Ter plaatse bleek de auto deels onder water te staan en de bestuurder, een 23-jarige man uit IJmuiden, zat er nog in.

De man had met zijn auto gereden op de Rijnzathe en kwam uit de richting van het Strijkviertel. Hij kwam in botsing met een vrachtwagen met aanhanger die bestuurd werd door een 37-jarige man uit Montfoort. De vrachtwagen reed over de Ouderijnseweg, een voorrangsweg. De bestuurder van de personenauto verleende geen voorrang en door de botsing raakte hij met zijn auto te water.

Omstanders verleenden meteen de eerste hulp en trachtten de bestuurder boven het water te houden. De bestuurder is door brandweer en GGD uit zijn voertuig gehaald en met hoofdletsel en mogelijk intern letsel overgebracht naar het UMC.

Verdachte van inbraak aangehouden

UTRECHT In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober heeft de politie op de Esmoreitdreef een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden. Achterin de kofferbak bleek een eerder die avond gestolen lasapparaat te liggen.

Om 01.10 uur zagen agenten een auto geparkeerd staan op het fietspad van de Esmoreitdreef. Een 24-jarige man uit Utrecht stond naast de auto en de kofferbak stond open. Met toestemming van de man mochten de politiemensen in de auto kijken. Hierin bleek een groot lasapparaat te liggen. Omdat het de agenten bekend was dat er eerder die avond was ingebroken bij een bedrijf op de Esmoreitdreef, waarbij in ieder geval een groot lasapparaat was ontvreemd, is de 24-jarige Utrechter aangehouden en ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Rijden met een slok op

UTRECHT Op woensdagavond hielden agenten op de Niels Bohrweg een 51-jarige man uit Utrecht aan, omdat deze met teveel alcohol op achter het stuur zat. Om 20.25 uur zagen de politiemensen de man zonder verlichting rijden over de Niels Bohrweg en gaven hem een stopteken. Een eerste blaastest gaf aan dat de man teveel had gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat de bestuurder 1,85 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen de man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Later op de avond hielden agenten een 41-jarige Utrechter aan op de Homeruslaan omdat hij teveel had gedronken en toch achter het stuur zat. Om 23.55 uur zagen de politiemensen de bestuurder opvallend langzaam en slingerend rijden over de Homeruslaan. Toen zij de man staande hielden en hem een eerste blaastest lieten doen bleek dat hij teveel had gedronken. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de Utrechter 1,7 promille alcohol in zijn lichaam had. Dit is meer dan drie keer de maximaal toegelaten hoeveelheid. Tegen de 41-jarige man is proces verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Snelheidscontroles

UTRECHT De politie hield woensdag 24 oktober in de stad Utrecht verschillende snelheidscontroles.

Van 08.30 uur tot 11.00 uur werd gecontroleerd op de Cartesiusweg. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 1.382 voertuigen werd gecontroleerd. 117 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u.

Tussen 13.45 uur en 14.45 uur werd gecontroleerd op de Venuslaan. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 332 voertuigen werd gemeten. 85 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.