Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 24-10-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-5140 1952

Aanhoudingen na openlijke geweldpleging en mishandeling medewerker Rode Kruis
LELYSTAD De politie heeft vorige week en deze week zes minderjarige verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging en de mishandeling van een vrijwilliger van het Rode Kruis op donderdagavond 17 oktober jongstleden. Dit heeft zij gistermiddag bekend gemaakt aan het slachtoffer.

Een bus met vrijwilligers van het Rode Kruis stond geparkeerd op de Meenthoek, nabij de kermis. Een jongen van een groep jongeren ging op de treeplank staan en begon de auto te wippen. Een van de vrijwilligers, een 67-jarige inwoner van Lelystad, stapte uit en zei er wat van. Hij werd hierop door enkele jongens uit de groep op de grond gegooid en geslagen, waardoor hij gezichtsletsel opliep. Uit angst voor verdere escalatie trokken de vrijwilligers zich terug, waarna de jongeren twee ramen van de bus ingooiden. De politie stelde meteen een onderzoek in en kwam al snel de zes minderjarige verdachten uit Lelystad op het spoor. Deze zijn inmiddels allen aangehouden, ingesloten, nader gehoord en heengezonden. De eerste verdachten werden zaterdag 19 oktober al aangehouden. Alle jongens zijn al eerder in aanraking gekomen met Justitie. Tegen hen is nu proces-verbaal opgemaakt en dit gaat binnenkort naar Justitie.

Aanhouding na diefstal geld
LELYSTAD Aan de Knarweg is woensdagnacht een 28-jarige man uit Lelystad aangehouden wegens diefstal. De man had een paar uur eerder geld gestolen bij een horecagelegenheid in Lelystad en kon aan de hand van getuigenverklaringen worden aangehouden. Het geld is bij de verdachte in beslag genomen.
Bij een verkeerscontrole eerder die avond was de man staande gehouden op de Larserdreef. Hij was toen bijrijder van een 27-jarige Lelystedeling, die achter het stuur zat toen de auto met een (gecorrigeerde) snelheid van 151 km/u over de weg reed waar 70 km/u is toegestaan. De bestuurder is aangehouden, maar de 28-jarige wist met de auto weg te rijden. Daarop is de bestuurder overgebracht naar het bureau en ingesloten. Zijn rijbewijs is in beslag genomen, waarna gezocht werd naar zijn bijrijder. Die werd na een melding met de auto aangetroffen op de Knarweg en is eveneens ingesloten op het politiebureau voor verhoor in verband met het wegrijden en de diefstal.

Aanhoudingen na diefsal bromfiets
LELYSTAD Twee jongens van resp. 12 (Dronten) en 14 jaar (Lelystad) zijn woensdagmiddag na een melding aangehouden op de Visarenddreef wegens diefstal van een bromfiets. Beide jongens hadden de bromfiets, die tegenover het station geparkeerd stond, weggenomen en waren ermee weggelopen naar een fietspad achter het station. Beide jongens zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau, waar ze in verzekering gesteld zijn. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De bromfiets is in beslag genomen, de herkomst wordt onderzocht.

Kindje te water
ALMERE In de Lage Vaart langs de Zijderupsstraat is woensdagmorgen een 3-jarig meisje te water geraakt. De moeder was het meisje even uit het oog verloren en zag het kindje in het water liggen, waarop ze direct in het water sprong en haar kind uit het water haalde. Beiden zijn ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en vanwege onderkoeling per GGD-ambulance overgebracht naar het AMC ziekenhuis in Amsterdam onder politiebegeleiding. Voor zover bekend is de toestand van het meisje stabiel en mag de moeder weer naar huis.

Aanrijding met letsel
DRONTEN Op de Biddingringweg is een 21-jarige automobilist uit Dronten woensdagavond gewond geraakt na een ongeval. Volgens een getuige wilde de automobilist de auto voor hem inhalen, maar bedacht hij zich en wilde weer naar rechts, waarbij hij zijn voorganger aantikte en de rechterberm in reed en over de kop sloeg. Hij is per GGD-ambulance naar het Zuiderzeeziekenhuis met onbekend letsel.

ALMERE Bij een kop-staartbotsing op de Hogering is een 45-jarige automobilist uit Almere gewond geraakt. De man stond woensdagmorgen stil voor de verkeerslichten bij de kruising Hogering / Karperweg. Een 37-jarige Almeerder die achter hem reed, zag te laat dat hij stilstond, waarna een botsing ontstond. De 45-jarige is met rugklachten naar het Flevoziekenhuis overgebracht per GGD-ambulance.

Rijbewijs in beslag genomen
LELYSTAD Een 18-jarige automobilist uit Lelystad is aangehouden bij een controle wegens te hoge snelheid. De jongen reed woensdagavond over de Larserdreef vanaf de rotonde met de Stationsdreef met een snelheid van 122 km/u. Overdag geldt daar een snelheid van 30 km/u wegens wegwerkzaamheden, `s avonds is de maximumsnelheid 50 km/u. Omdat hij dus 72 km/u te hard reed, is zijn rijbewijs ingevorderd.

Rijden onder invloed
ALMERE Vanwege zijn slingerend rijgedrag is woensdagmiddag een 46-jarige automobilist uit Almere aangehouden ter hoogte van het Taxiplein in Almere-Stad. Omdat hij nog een aantal boetes had staan is hij meegenomen naar het bureau, waar hij voor zijn promillage van 0.65 ook een boete kreeg.

BT