Gemeente Geldermalsen


* Collecte

* Goedgekeurd bestemmingsplan Meteren 2000, wijziging Bredestraat 16
* Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)
* Wet Milieubeheer

* Kapvergunningen

* Wie wil bouwen

* Drank-en Horecawet

* Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening
* Open Huis voor omgeving J.F. Kennedylaan
Collecte

In de periode van 27 oktober tot en met 2 november 2002 is door de gemeente vergunning verleend voor de huis-aan-huis collecte van het Diabetes Fonds.

Goedgekeurd bestemmingsplan Meteren 2000, wijziging Bredestraat 16.
* Bekendmaking : artikel 11, lid 5 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

* Ter inzage : het door Gedeputeerde Staten van Gelderland goedgekeurde wijzigingsplan

* Bestemmingsplan Rhenoy 2000, wijziging woning aan de Lingedijk met
* bijbehorende stukken.

* Inzagetermijn : zes weken, met ingang van 25 oktober 2002.
* Toelichting : Het wijzigingsplan heeft betrekking op een perceel aan de Lingedijk ong. te

* Rhenoy en ziet op het oprichten van een woning met garage.
* Beroep : door een ieder, binnen de inzagetermijn, schriftelijk in te brengen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA DEN HAAG. Het besluit inzake goedkeuring treedt daags na afloop van de

* beroepstermijn in werking. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Echter, binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak, in welk geval het besluit niet in werking treedt voordat op een dergelijk verzoek is beslist.
* Inlichtingen : vakbalie bouwen en wonen.
* Datum publicatie : 24 oktober 2002.

Verleende vergunning voor brandveilig gebruik (gebruiksvergunning)

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat zij op 1 oktober 2002 op grond van artikel 6.1.1 van de Bouwverordening vergunning onder voorschriften en beperkingen heeft verleend aan Stichting Dorpshuis 't Duifhuisvoor:

Dorpshuis 't Duifhuis, Duifhuisstraat 2 te Deil

voor het brandveilig in gebruik hebben of in gebruik houden van het dorpshuis overeenkomstig de gegevens op de gewaarmerkte vergunningaanvraag d.d. 17 april 2002 (en de daarbij behorende plattegrondtekening).

Dit besluit ligt tijdens openstellingstijden ter inzage bij de vakbalie Bouwen en Wonen. Indien u zich met voornoemd besluit niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkene, een bezwaarschrift indienen bij het college, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Wet Milieubeheer

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldermalsen heeft de volgende meldingen ontvangen:

Besluit Opslag en transport

* N.S. Railinfrabeheer, inzake zanddepot en stortboog t.b.v. aan leg D-boog, Hoogmeerweg 1 te Meteren

* Aannemingsbedrijf Wgb A.L. van Kessel B.v., Rijnstraat 76a te Geldermalsen

Besluit voorzieningen en installaties

* D. de vries, Lingedijk 10, Veerdam, Gellicum Informatie: tijdens openstellingstijden bij de vakbalie Bouwen en Wonen, tel. 0345-586686
Geldermalsen, 24 oktober 2002
Kapvergunningen
Ter inzage: de volgende verleende kapvergunningen:
1. Woningbouwvereniging Volkshuisvesting, Kastanjelaan 7 Meteren, voor het kappen van 2 haagbeuken (24 oktober 2002);
2. Autobedrijf Voet, Veerweg 3 Beesd, voor het kappen van 1 kastanjeboom (24 oktober 2002);

3. G.A. Blom, Duindoornstraat 1 Geldermalsen, voor het kappen van 1 spar (24 oktober 2002);

* Inzagetermijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de college van burgemeester en wethouders en moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener van het bezwaarschrift, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van bezwaar. Als u bezwaar ingediend heeft en indien het besluit voor u te zware gevolgen heeft om de beslissing op het bezwaarschrift af te wachten, kunt u eveneens meteen een voorlopige voorziening vragen bij de president van de arrondissementsrechtbank, Sector Bestuursrecht, Postbus 30160, 6803 AD ARNHEM, telefoon 026 - 3242933.
* Datum publicatie: 24 oktober 2002

1. Mts. Verploeg, Kruisweg 1 te Buurmalsen, oprichten jongveestal (16
2. W. Versteegh, Gerestein 45 te Deil, vergroten woning (14 oktober 2002);

3. D.J. van Burk, Maasstraat 1 te Enspijk, oprichten garage/berging (14 oktober 2002);

4. A.J.G,M. Kielenstijn, de Els 6 te Beesd, oprichten tuinhuisje (14
5. C. Zwaan, Lingedijk 51 te Tricht, vernieuwen kap woning (21 oktober 2002);

6. P. Seinen, Nieuwsteeg 2 te Tricht, oprichten dakkapel (16 oktober 2002);

7. H. Boerman, Willem de Zwijgerweg 55 te Geldermalsen, vergroten woning (14 oktober 2002);

* Datum publicatie: 24 oktober 2002.
Wie mag bouwen
Ter inzage: de volgende verleende bouwvergunningen / positieve reacties op melding bouwvoornemen:

1. M.C. van Ewijk, Rodenburgstraat 20 te Tricht, veranderen woning (24 oktober 2002);

2. J.M.A. Vervoort, H.J. Ganzemanstraat 45 te Meteren, vergroten woning (24 oktober 2002);

3. D.J. Pors, J.A.L. van Meertenstraat 25 te Meteren, oprichten tuinhuisje (24 oktober 2002);

4. R. van den Bos, van Utenhoveweg 50 te Geldermalsen, oprichten dakkapel (24 oktober 2002);

5. J.G.W. Koenders, De Spijk 5 te Buurmalsen, maken tussenlid (24 oktober 2002);

6. W.A.C.P. Smits, Herman Kuijkstraat 12 te Geldermalsen, vergroten berging (24 oktober 2002);

7. Middengebied Geldermalsen BV, Middengebied-Zuid te Geldermalsen, oprichten 19 woningen (24 oktober 2002);

8. Middengebied Geldermalsen BV, Middengebied-Zuid te Geldermalsen, oprichten 18 woningen (24 oktober 2002);

* Ter inzage termijn: zes weken, met ingang van de dag volgend op de college van burgemeester en wethouders en vermeldt uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen bezwaar wordt gemaakt en waarom. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan daarnaast aan de president van de administratieve kamer van de Arrondissementsrechtbank, postbus 30160, 6803 AD Arnhem, vragen een voorziening te treffen.

* Inlichtingen: vakbalie bouwen en wonen, telefoon 0345-586686.
* Datum publicatie: 17 oktober 2002.
Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend op grond van artikel 3 van de Drank- en Horecawet aan de volgende (rechts)personen vergunning te hebben verleend:

* de heer J. van den Hazel en mevrouw M.C. Verstegen voor de inrichting aan de Rijksstraatweg 70 C, 4194 SL Meteren (Slijtersbedrijf 'Het Span Moorkoppen').

Indien u zich met deze beslissing niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing aan betrokkenen een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het college van burgemeester en wethouders maakt tevens bekend voornemens te zijn om op grond van artikel 3 van de Drank- en
* de heer Liming Xia en mevrouw Mei Hua Xia - Dai voor de inrichting aan de Voorstraat 44, 4153 AM Beesd (Chinees Indisch Restaurant 'Lotus' ).
contact opnemen met de afdeling Juridische Zaken (tel. 586 680).

Geldermalsen, 24 oktober 2002

Vergunningen op grond van de Algemene plaatselijke verordening De burgemeester maakt bekend dat er vergunning is verleend aan:
* Unie van Vrijwilligers voor het houden van een rondgang met een Lions-orgel op zaterdag 2 november 2002 van 10.00 - 17.00 uur. Route: Stationswijk, Kalenberg (Meteren), Middengebied te Geldermalsen;

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij de burgemeester, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

Het college van burgemeester en wethouders maken bekend dat zij vergunning hebben verleend aan:

* Mevrouw C.H. de Jong - van Iterson voor het het houden van een verkoping van handwerken t.b.v. bejaardensociëteit Rhenoy/Acquoy/Gellicum op zaterdagmiddag 9 november 2002 van 14.00
- 16.00 uur in de Betuwe Poort te Rhenoy;
* De heer W. van den Bosch voor het houden van een verkoping van diverse artikelen t.b.v. de instandhouding van het boerderij-project als dagopvang voor gehandicapte ouderen op zaterdag 9 november 2002 van 10.00 - 15.00 uur in de bedrijfshal van de gebroeders Van Doorn, Laageinde 15 te Geldermalsen.

Indien u zich met deze beslissing(en) niet kunt verenigen, kunt u binnen 6 weken na de bekendmaking van deze beslissing(en) aan betrokkenen, een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 112, 4190 CC Geldermalsen.

Het bezwaarschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaarschrift is gericht en de gronden van het bezwaar.

'Open Huis' voor omgeving J.F. Kennedylaan

Geruime tijd hebben de omwonenden van de J.F. Kennedylaan overlast ondervonden van alle werkzaamheden die te maken hadden met de reconstructie van deze weg en de realisering van een zogenaamd bergbezinkbassin ter hoogte van het tennispark van G.L.T.C.

Het werk zit er nu bijna op en het gemeentebestuur en de betrokken aannemers Gebr. van Kessel uit Buren en de Groep Midden Betuwe uit Opheusden nodigen hen daarom uit om gezamenlijk even stil staan bij de formele afronding. Hiervoor wordt een bescheiden 'Open Huis' georganiseerd op de locatie van het bergbezinkbassin op:

woensdag 30 oktober a.s.

om 15.00uur

Na de officiële opening door wethouder J.J.M. Rietbergen krijgen de aanwezigen ter plaatse uitleg over het verloop van de werkzaamheden. Hoe het bergbezinkbassin er onder de grond uitziet, wordt door middel van een presentatie met beeld en geluid getoond. Vanwege veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk dat de bezoekers daar zelf een kijkje gaan nemen.

Wat is er gebeurd? Veel gemeenten in Nederland hebben gemengd rioolstelsel, waarbij zowel het regenwater als het afvalwater door dezelfde buis wordt afgevoerd naar een
rioolwaterzuiveringsinstallatie. Als bij hevige regenbuien de capaciteit van het stelsel niet toereikend blijkt, zal het teveel aan water overstorten op het oppervlaktewater waarbij dus het vuile rioolwater in het milieu terechtkomt.

De regels m.b.t. het aantal overstorten per jaar zijn door milieuwetgeving verscherpt waardoor de gemeente verplicht is de capaciteit van het huidige rioolstelsel uit te breiden. Dit gebeurt o.a. door het realiseren van bergbezinkbassin. Dit is een ondergrondse betonnen bak waarin het vuile rioolwater terechtkomt in plaats van in het oppervlaktewater. Aan de Kennedylaan is gekozen voor een ontwerp van twee betonnen kelders van zo'n 30 meter lang en ruim 3 meter breed en diep, met daartussen negen betonnen leidingen met een doorsnede van 2 meter. Het totaal heeft een lengte van zo'n 50 meter. In de ontvangkelder zijn pompen geplaatst die zorgen voor het schoonspoelen van de leidingen en het leegpompen van de voorziening in het huidige rioolstelsel zodra dat mogelijk is. Daarna gaat het water weer naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. De capaciteit (berging) van het bassin is zo'n 1500 m3.

Het leek het gemeentebestuur verstandig de reconstructie van de J.F. Kennedylaan gelijktijdig met de aanleg van het bergbezinkbassin op te pakken. De weg heeft duidelijk een ander karakter gekregen met andere snelheidsremmende maatregelen en vooral de nieuwe vrijliggende fietspaden.

Al met al een miljoeneninvestering ten behoeve van een schoner milieu en een verkeersveilige woonomgeving.

In de directe woonomgeving wordt huis-aan-huis een uitnodiging voor het 'Open Huis' verspreid. Ook andere belangstellenden zijn uiteraard van harte welkom.