Politie Midden- en West Brabant

Grote verkeerscontrole in Tilburg

Tilburg, 24 oktober 2002.

TILBURG - Op vrijdag 25 oktober as., van `s middags vier tot `s nachts vier, houden de politieteams van Wilhelminapark en Binnenstad een grote algemene verkeerscontrole. Deze controle wordt gehouden op het parkeerterrein aan de Spoorlaan tegen over de ABN/Amrobank. Agenten van het politieteam Wilhelminapark controleren van `s middags vier tot `s avond acht. Politieteam Binnenstad neemt om acht uur `s avonds de controle over en gaat door tot `s nachts vier uur.

Deze verkeerscontrole is een uitvloeisel van het horecaconvenant van de gemeente Tilburg. In dit convenant staat een veilige binnenstad in Tilburg centraal. Bij veiligheid gaat het echter niet alleen om veilig uitgaan, maar draagt ook de verkeersveiligheid duidelijk bij aan de doelstelling: een veilige binnenstad.

Bij deze verkeerscontrole zullen om en nabij de zestig politiemensen worden ingezet, waaronder vijf motorrijders. Naast de politie doen ook ander partners, die een rol bij de verkeersveiligheid spelen, mee.

Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) is met een aantal speurhonden aanwezig. Deze honden worden ingezet om drugs op te sporen. Daarnaast levert deze dienst facilitaire ondersteuning bij de controle. Zo zorgt zij voor de verlichting op de controleplaats. De Centrale Motorrijtuigen Belastingdienst (CMB) is aanwezig om te controleren op het al dan niet betaald hebben van de motorrijtuigenbelasting. De ANWB is aanwezig om hand- en spandiensten te verrichten bij voertuigen waarvan de verlichting niet in orde is. De verkeersorganisatie 3VO is ook bij de controle aanwezig.

Bron: Carel Bouman