Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 09.40 uur

Controles

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 23 oktober op meerdere plaatsen controles gehouden.

Tussen 13.30 uur en 14.30 uur werd op het Bisonspoor op het parkeergedrag gecontroleerd. Dertien automobilisten werden bekeurd. Tussen 14.45 uur en 16.30 uur werd het verkeer op de Dr. Plesmanlaan aan een controle onderworpen. Hier werden 34 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van de autogordel, één voor het rijden door rood verkeerslicht en één voor niet handsfree bellen.

Rustig

WOERDEN Op woensdag 23 oktober heeft de politie toezicht gehouden op de koeienmarkt. Op enkele uitzonderingen na verliep alles zeer rustig.

Rond 18.40 uur spraken politiemensen op het Groenendaal een 33-jarige man uit Zevenhoven aan. De man was aan het wildplassen en kreeg een bekeuring aangezegd. Hij weigerde daarbij echter zijn volledige personalia op te geven en werd daarop aangehouden. Na op het politiebureau te zijn verhoord, werd hij alsnog met een bekeuring voor wildplassen heengezonden.

Rond 19.45 uur werden politiemensen door de medewerkers van een restaurant aan de Rijnstraat aangesproken. Zij meldden dat zij enige klanten in de zaak hadden die met eten aan het gooien waren. De politiemensen trachtten een gesprek met de klanten aan te gaan, maar één van hen ging meteen over de rooie en begon de politiemensen uit te schelden. De man, 36 jaar oud en afkomstig uit Harmelen, werd daarop voor belediging aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal voor belediging opgemaakt en hij is in de loop van de avond heengezonden.

Aanrijding onder invloed

WOERDEN Op woensdag 23 oktober reed een automobilist door na een aanrijding. Hij bleek onder de invloed van alcohol te verkeren.

Rond 20.00 uur stond een 21-jarige automobiliste uit Gouda op de Rembrandtlaan stil voor het rode verkeerslicht. Zij werd op dat moment door een auto van achteren aangereden. De automobiliste zette haar auto aan de kant van de weg, maar zag dat de automobilist die haar had aangereden er vandoor ging. Een getuige die het ongeval had zien gebeuren, had het kenteken van de doorrijder onthouden en gaf het door aan de automobiliste.

Een 54-jarige getuige uit Woerden ging achter de verdachte aan en gaf aan de politiemeldkamer door dat de verdachte in de richting van Zegveld reed. Politiemensen zagen het verdachte voertuig slingerend over de Midlandweg in Zegveld rijden. De bestuurder, een 47-jarige man uit Zevenhoven, werd daarop aangehouden voor het doorrijden na een aanrijding. De politiemensen constateerden dat de man naar alcohol rook en uit de blaastest bleek dat hij beduidend teveel had gedronken.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de verdachte 1,9 promille, bijna vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het doorrijden na een aanrijding, het rijden onder invloed van alcohol en zijn rijbewijs is ingevorderd.