Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.40 uur

Bestuurder onder invloed

SOEST De politie heeft woensdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestelbusje slingerend over de Kerkstraat rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd en bleek dat de bus vermoedelijk gestolen was. De 28-jarige bestuurder uit Soest werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de bestelbus niet meer als gestolen stond gesignaleerd.

De Soestenaar rook sterk naar alcohol en werd gevraagd een ademanalyse af te leggen. Hieruit werd duidelijk dat hij 2,15 promille alcohol in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de man werd ingenomen. Met een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd. De rechter zal de straf voor de man gaan bepalen.

Gestolen auto aangetroffen

EEMNES Op de vluchtstrook van de Rijksweg A27 werd in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober een gestolen voertuig aangetroffen.

Getuigen hadden omstreeks 01.45 uur naar de politie gebeld dat een voertuig in het donker geparkeerd stond. De auto zou rechtsvoor in elkaar zitten. Ter plaatse trof de politie de auto aan. De rechtervoorband was volledig van de velg af. Via de meldkamer werd het kenteken opgevraagd en bleek dat de auto op 24 oktober in Enschede was gestolen.

De verdachte zou de auto na een proefrit niet meer hebben teruggebracht naar de garage. Volgens de politie Twente zou de verdachte een 19-jarige man uit Huizen zijn. De politie van Gooi en Vechtstreek zal een onderzoek naar de man instellen.

Rijden onder invloed

BAARN - In de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 oktober heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Op de Prins Henderiklaan zagen agenten omstreeks 02.55 uur een man op straat zijn behoefte doen. Nadat hij klaar was liep de man naar zijn auto en reed weg in de richting van de Eemnesserweg om vervolgens richting de Mozartlaan te rijden.

Op het moment dat de bestuurder een erf op de Mozartlaan opreed kreeg hij een stopteken en werd aangesproken door de agenten. De man rook sterk naar alcohol en moest een blaastest afleggen. Hieruit werd duidelijk dat hij te veel gedronken had. De 54-jarige bestuurder uit Baarn werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau.

Uiteindelijk bleek dat hij 1,10 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal werd hij naar huis gestuurd.

Bekeuring voor illegaal plakken

EEMNES Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden die illegaal posters aan het plakken was.

Omstreeks 22.45 uur zagen agenten een man onder het viaduct van de Rijksweg A1 pamfletten ophangen. De 48-jarige man uit Soest werd aangesproken en kreeg een bekeuring. De Pamfletten moesten worden weggehaald.

Man zonder rijbewijs aangehouden
SOEST Op de Rubenslaan heeft de politie woensdagavond een man aangehouden omdat hij een voertuig bestuurde zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance in een onopvallend voertuig zagen agenten omstreeks 23.10 uur op de kruising Dalweg met de Rubenslaan een bestuurder van een personenauto met hoge snelheid aan komen rijden. Vlak voor de dienstauto reed de bestuurder langs het trottoir aan de linkerzijde de weg op.

De agenten reden achter de bestuurder aan de Rubenslaan op in de richting van het Saenredamplantsoen. De 19-jarige bestuurder uit Soest parkeerde hier zijn auto en wilde een woning in. De agenten in burger legitimeerden zich en vroegen om zijn papieren. Dit kon de man niet tonen. Tevens gaf de man aan wel 20 rijlessen gehad te hebben maar nog niet in het bezit van een rijbewijs te zijn.

De Soestenaar werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. Onderzoek wees uit dat de auto ook niet verzekerd was. Het voertuig werd in beslag genomen. De eigenaar mag het voertuig komen ophalen met een geldig verzekeringsbewijs. De 19-jarige bestuurder ging naar huis met een aantal bekeuringen.

Grapje `aangehouden`
SOEST Woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die bij wijze van grap een bivakmuts had opgezet.

Rond 15.15 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat men een man met een bivakmuts op had zien lopen op de Tamboerijn. Ter plaatse trof de politie een 20-jarige man uit Soest aan. De man verklaarde voor de grap de bivakmuts opgezet te hebben. Omdat hij in eerste instantie weigerde zijn personalia op te geven en geen toestemming gaf om in zijn auto te kijken werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Op het bureau vond de politie onder de bijrijders stoel de bewuste bivakmuts en een wapenstok. De goederen werden in beslag genomen. Na verhoor werd de Soestenaar naar huis gestuurd.