Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.10 uur

Aanrijding letstel

WOUDENBERG- Op de Langbroekerdijk vond woensdagavond 23 oktober een aanrijding plaats tussen twee personenautos.

Omstreeks 18.00 uur reed een 39-jarige vrouw uit Balen over de Randweg, komende uit de richting Voorstraat. Toen de vrouw op een gegeven moment naar links uitweek om een tractor in te halen, naderde uit tegenovergestelde richting een 52-jarige automobiliste uit Scherpenzeel, uit tegenovergestelde richting. Beide voertuigen kwamen frontaal met elkaar in botsing. Door het uitklappen van de airbag raakte de 52-jarige vrouw gewond aan haar borst, zij werd vervoerd naar het Lichtenberg ziekenhuis voor controle. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de omstandigheden waaronder het verkeersongeval plaatsvond.

Hennepplantage ontmanteld

AMERSFOORT- Woensdagavond heeft de politie een hennepplantage aan de Zuidsingel aangetroffen en ontmanteld.

Op basis van diverse klachten trof de politie woensdagavond omstreeks 20.40 uur een hennepkwekerij met 803 hennepplanten aan op een afgesloten zolder van een woning aan de Zuidsingel. Tevens constateerden zij diefstal van stroom en hebben zij de hennepkwekerij ontmanteld. De goederen zullen onder toezicht worden vernietigd en de eigenaar zal een verklaring moeten afleggen op het bureau.

Hennepplantage ontmanteld

AMERSFOORT- Op woensdagavond 23 oktober heeft de politie een hennepplantage aangetroffen en ontmanteld aan de Violenstraat.

Naar aanleiding van veel klachten is er een leegstaand pand opengebroken en binnengetreden aan de Violenstraat. Op de eerste verdieping van het pand trof de politie een complete inrichting aan voor hennepplanten, met daarin 153 hennepplantenbakken. Ook werden er in deze ruimte diverse vuilniszakken aangetroffen met daarin plantenresten en potaarde van eerdere kweken. In de aangebouwde schuur werd een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen, met 190 plantjes. Er werd tevens diefstal geconstateerd van elektriciteit. De goederen zullen onder toezicht vernietigd worden.

Straatroof

AMERSFOORT- Op woensdagavond 23 oktober heeft er op de Ringweg Kruiskamp een straatroof plaatsgevonden.

In de fietstunnel langs het Valleikanaal ter hoogte van de Ringweg Kruiskamp fietste tussen 19.00 en 19.30 uur een 18-jarige vrouw uit Amersfoort met een schoudertas om haar linkerschouder. Plotseling fietste er links van haar een jongen die probeerde haar tas van haar schouder af te trekken. Toen dit niet lukte gaf de jongen een trap tegen de voorvork van de fiets, waardoor de vrouw ten val kwam. De verdachte - man, blanke huidskleur, ongeveer 17-18 jaar oud, 1.80 meter lang, had een smal postuur en half lang blond haar - fietste vervolgens met de tas richting de van de Liendertseweg.

De politie van district Eemland zuid vraagt getuigen van deze beroving om zich te melden via telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole
WOUDENBERG- De politie heeft woensdagmiddag op de Stationsweg Oost een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 16.00 uur werden er 1247 voertuigen gecontroleerd. Voor 109 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Dief gestolen pinpassen aangehouden
AMERSFOORT- Op woensdag 23 oktober heeft de politie een verdachte aangehouden die probeerde te winkelen met gestolen pinpassen.

Om 13.15 uur kreeg de politie een melding dat een 39- jarige vrouw zonder vaste woon of verblijf plaats probeerde spullen te kopen in een benzinestation en andere winkels in de omgeving van het Neptunusplein. Daar aangekomen troffen de agenten de verdachte niet aan.

Na een tweede melding kon de politie de verdachte aanhouden op de Pelikaanstraat en is zij meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. Daar trof de politie in haar jaszak twee portemonnees aan met gestolen pinpassen. De pinpassen zijn teruggebracht naar de eigenaars.