Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-10-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.25 uur

Diverse snelheidscontroles

MAARTENSDIJK-DE BILT-ZEIST De politie hield op woensdag verschillende snelheidscontroles in de Regio.

In Maartensdijk werd van 13.30 uur tot 14.30 uur gecontroleerd op de Tolakkerweg. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. De snelheid van 313 voertuigen werd gemeten. 49 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u.

In De Bilt werd een van 13.30 uur tot 15.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg, buiten de bebouwde kom. Hier geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De snelheid van 625 voertuigen werd gemeten. 65 automobilisten reden te hard en worden bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km/u.

In Zeist werd tussen 14.15 uur en 16.00 uur langs de Woudenbergseweg op snelheid gecontroleerd. Hier geldt een maximum snelheid van 50 km/u. Van 887 voertuigen werd de snelheid gemeten. 148 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Gevallen

ZEIST Woensdagmiddag vond op de Utrechtseweg een ongeluk plaats waarbij een man gewond raakte.

Omstreeks 13.55 uur fietste een 86-jarige man uit Zeist over de Utrechtseweg, in de richting van de Montaubanstraat. Ter hoogte van de kruising wilde de man de Montaubanstraat inrijden maar verloor de macht over zijn stuur omdat op de weg los blad lag. Het slachtoffer viel en raakte gewond aan zijn heup en been. Met een ambulance werd hij vervoerd naar het ziekenhuis.

Aanrijding letsel

DRIEBERGEN-RIJSENBURG- Op de Langbroekerdijk vond woensdagavond een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bromfiets.

Om 19.35 uur reed een 39-jarige man uit Langbroek, komende uit de richting Driebergen, over de Langbroekerweg. Langs deze zelfde weg stond rechts langs de rijbaan een 16-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede met zijn bromfiets zonder verlichting stil. De 39-jarige man zag dit te laat, waardoor hij de bromfietser raakte. Vervolgens trok de bestuurder snel aan zijn stuur,waardoor de auto in de berm raakte en vervolgens de Weteringsevaart in gleed. De jongen verklaarde dat hij verblind werd door een auto. Hij stopte met zijn bromfiets langs de kant van de weg, waardoor deze vervolgens afsloeg en zijn verlichting uitviel. De jongen liep bij het ongeval letsel aan zijn been op. De bestuurder van de auto liep geen ernstige verwondingen op, echter wel een nat pak.

Autodief aangehouden

ZEIST- Woensdagmiddag 23 oktober heeft de politie twee verdachten van autodiefstal aangehouden.

Tijdens de surveillance heeft de politie om 17.45 uur de bestuurder en bijrijder van een witte bestelauto aangehouden op de Boulevard vanwege hun verdacht snelle rijstijl. Omdat de politieagenten gehoord hadden van een ontvreemde witte bestelauto controleerden zij het kenteken via de meldkamer. Toen bleek dat het om een gestolen auto uit Gorinchem ging die gesignaleerd stond. De bestuurder, een 30-jarige man uit Zeist, en de bijrijder, een 23-jarige man uit Zeist, werden aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. Daar bleek dat alleen de 30-jarige bestuurder gesignaleerd stond voor de gestolen auto. De 23jarige bijrijder werd verhoord en mocht vervolgens naar huis. De 30-jarige Zeistenaar en de inbeslaggenomen auto worden overgedragen aan de politie in Gorinchem.