Q4MATICS

Digitale handtekening op elektronische documenten

Digitale handtekening op elektronische documenten betrouwbare en veilige distributie van documenten

Tilburg, 24 oktober 2002. Het Belgische D Soft en Q4matics Security Solutions hebben een overeenkomst afgesloten waarin de verkoop in Nederland van de D2S productlijn door Q4matics Security Solutions geregeld is.

D2S maakt het mogelijk om PDF bestanden te voorzien van een elektronische hand-tekening. Het PDF formaat wordt steeds meer gezien als de proforma standaard voor elektronische documenten. Een elektronische handtekening is een geheel van elektronische gegevens dat vastgehecht is aan of logisch geassocieerd is met andere elektronische gegevens, en dat wordt gebruikt als middel voor authentificatie. Een dergelijke handtekening kan worden gebruikt voor het identificeren van de ondertekenaar(s) van bijvoorbeeld een juridische akte die via elektronische weg werd opgemaakt. Wettelijk gezien kan ze niet geweigerd worden op het stuk van haar juridische doeltreffendheid of haar ontvankelijkheid als gerechtelijk bewijsmiddel. Niettemin wordt ze enkel erkend als gelijkwaardig aan de handgeschreven handtekening wanneer ze voldoet aan een aantal technische veiligheidscriteria; in dit geval zegt men dat de elektronische handtekening gekwalificeerd is.

Q4matics Security Solutions levert producten die het digitaliseren van bedrijfsproces-sen mogelijk maken. Het grote voordeel voor de klanten is dat dankzij elektronische processen enorme kostenbesparingen gerealiseerd kunnen worden. Voorbeelden van toepassingsgebieden zijn elektronisch factureren, het elektronisch overheidsloket en elektronisch archiveren. De D2S productlijn past perfect in de oplossingen die Q4matics Security Solutions nastreeft.

De D2S productreeks biedt uiterst betrouwbare en veilige distributie van documenten via het Web, intranet, e-mail of op CD-ROM. Door het gebruik van deze producten kunnen bedrijven nu efficiënter en veiliger communiceren met PDF bestanden. De producten uit de D2S productreeks staan omschreven op de website van Q4matics: www.q4matics.com. Van verschillende producten uit de D2S reeks zijn daar tevens gratis downloads beschikbaar.
Q4matics Security Solutions
Q4matics Security Solutions ziet ICT-beveiliging als een enabler voor elektronische bedrijfsprocessen. Vanuit die visie vertegenwoordigt Q4matics Security Solutions een aantal toonaangevende ontwikkelaars van beveiligingsoplossingen. Met deze producten kunnen bedrijfsprocessen effectiever en goedkoper ingericht worden. Dankzij de resulterende kostenbesparing is een financiële onderbouwing voor de aanschaf en implementatie van deze producten snel te maken.