Katholieke Universiteit Nijmegen

For the Sake of Competency; competenties van de student Datum 25-10-2002
Tijd van 09:00 tot 17:00 uur
Organisatie Nijmegen School of Management
Plaats Vergader en Trainingscentrum Jonkerbosch, Oude Mollenhutseweg 23 te Nijmegen
Spreker Verschillende sprekers
Soort Evenement symposium
Beschrijving Competenties: het universitaire onderwijs is meer dan voorheen gericht op het ontwikkelen van competenties van de student. De vraag van de arbeidsmarkt naar deze competenties verandert echter voortdurend door technologische veranderingen en arbeidsmobiliteit.

De Nijmegen School of Management van de KU Nijmegen wilde al enige tijd een onderwijsmodel ontwerpen dat qua structuur en inhoud van de opleidingen beter aansloot bij de door de arbeidsmarkt verwachte competenties van afgestudeerden. De introductie van de nieuwe bachelor- en masterprogramma´s in het studiejaar 2001-2002 werd gezien als kans om daadwerkelijk een nieuw onderwijsmodel in te voeren.

Tijdens het onderwijssymposium ´For the Sake of Competency´ wordt het Nijmeegse onderwijsmodel vergeleken met gelijksoortige modellen en methoden die elders zijn geïmplementeerd, zoals het Probleemgestuurde Onderwijs en het Aalborgse Model. Deze modellen worden toegelicht door enkele gerenommeerde internationale sprekers.

Het ochtendprogramma start met een korte presentatie van het Nijmeegse model. Enkele semestercoördinatoren gaan vervolgens in op hun eigen ervaringen. De workshops die het ochtendprogramma afsluiten gaan in op dilammas waarmee ontwerpers en docenten van hoger onderwijs te maken hebben. Het middagprogramma is plenair en meer gericht op het oplossen van deze vraagstukken.
Contactpersoon Communicatie, Voorlichting & PR Nijmegen School of Management
Email J.Koning@nsm.kun.nl
Telefoon 024-361 21 18


* Programma symposium