Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 24-10-2002
persberichten donderdagmorgen 24 oktober 2002 Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Collega Martin Panman doet vanaf vanmiddag de perspiket

Bedrijfsauto van de weg

ZWEELOO De 25 jarige bestuurder van een bedrijfsauto met aanhangwagen uit Borger verloor woensdagmiddag op de N381 de controle over zijn combinatie nadat hij rechts in de berm raakte. Bij het tegensturen schaarde de aanhangwagen. De combinatie belandde uiteindelijk in de linker bermsloot. Zowel de chauffeur als zijn 25 jarige bijrijder uit Exloo kwamen ervan af met hier en daar een schrammetje.

Niet verzekerd

EMMEN - De politie heeft woensdagmiddag proces verbaal opgemaakt tegen een 29 jarige automobilist uit Schoonebeek. De man had geen rijbewijs en de auto waarin hij reed was niet verzekerd. Hij viel door de mand toen de agenten hem op de Kerspellaan in Emmen voor een controle aan de kant hadden gezet.

Fietsendiefstal voorkomen

DROUWEN - De 47 jarige eigenaar van een winkel in Gasselte heeft woensdagnacht kunnen voorkomen dat dieven er vandoor zijn gegaan met een groot gedeelte van zijn voorraad aan huurfietsen. De man werd tegen vier uur wakker van het geluid van de stalen pin waarmee het toegangshek naar zijn erf is afgesloten. Buiten stond een aanhangwagen waarop al twee vrij nieuwe fietsen geladen waren. Een drietal andere fietsen was al klaargezet. Door aan het slaapkamerraam te rammelen ging(en) de tot nu toe onbekende dader(s) er vandoor. De achtergebleven aanhangwagen is door de politie veiliggesteld

Dronken in gestolen auto

ASSEN - De politie heeft woensdagmiddag na een tip van een weggebruiker op de Zoom in Assen een 31 jarige automobilist van de weg gehaald. De man is zonder vaste woon- of verblijfplaats. De getuige meldde dat hij achter een auto reed die nogal slingerde. Bij de ademtest scoorde de man ruim drie maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcohol. Bovendien bleek bij controle dat de auto op 20 oktober was gestolen in Arnhem. De automobilist is na voorgeleiding ingesloten De man was vaker veroordeeld wegens diefstal en dronken rijden.

Woninginbraak

EMMEN - Bij een inbraak in een woning aan de Laan van het Kinholt in Emmen zijn woensdag 28 pakken laminaat gestolen met een waarde van ruim 530 euro. Verder werden een decoupeerzaag en vier blikken verf meegenomen. Om in de woning te kome is een achterdeur vernield. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

Ramkraak benzinestation

NIEUW BUINEN - Woensdagnacht tegen vijf uur hebben onbekenden met een auto de kiosk geramd van een tankstation aan de Drentse Poort in Nieuw Buinen. Op de bewakingsapparatuur is te zien dat de toegangsdeur werd geramd door een achteruitrijdende personenauto. De hele actie heeft nog geen minuut geduurd. Of er iets gestolen is staat nog niet vast. De schade is groot

Dronken wildeman opgepakt
.

HOOGERSMILDE - De politie heeft woensdagmiddag een 36 jarige inwoner van Hoogersmilde aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling, bedreiging en het onder invloed van alcohol achter het stuur zitten. De politite ging af op een melding dat er in de Adriaan Pauwstraat in Hoogersmilde een vrouw werd bedreigd. Bij aankomst van de politie wilde de man net met zijn auto wegrijden. De politie voorkwam dat door de surveilance auto er voor te zetten. Uit onderzoek bleek dat de man de woning was binnengedrongen na het inslaan van een ruit van de keukendeur. Binnen zou hij de 42 jarige bewoonster hebben bedreigd. Bij de ademanalyse scoorde de man 1,9 promille. Na overleg met justitie is de man in verzekering gesteld. De man woonde na een verstoorde relatie sinds korte tijd weer op hetzelfde adres als het slachtoffer.