Politie Midden- en West Brabant

Politie lost ruim 25 diefstallen op

Inbrekers en helers gearresteerd

RAAMSDONKSVEER: Met de aanhouding van vier inbrekers en vijf helers verwacht het politieteam Geertruidenberg - Drimmelen circa 25 diefstallen te hebben opgelost.

Aanleiding voor het onderzoek was een inbraak bij een videotheek in Raamsdonksveer.
Een oplettende getuige had gezien dat twee mannen, een paar dagen voor de inbraak, opvallend veel interesse toonden voor het bedrijfspand. De getuige vertrouwde het niet en noteerde het kenteken van de auto. Op 31 augustus 2002 werd er daadwerkelijk ingebroken bij de videotheek. Bij deze inbraak gingen de inbrekers er vandoor met 300 DVD`s en een geldbedrag.

Na een uitgebreid onderzoek hield de politie op 16 september beide verdachten aan.
Het gaat om een 33 jarige man uit Wagenberg en een 28 jarige man uit Hooge Zwaluwe.
Uit het politieonderzoek en de verhoren bleek dat de verdachten vermoedelijk meer op hun kerfstok hadden. Bovendien kwam er een derde verdachte in beeld, namelijk een 33 jarige man uit Oosterhout. Hij is op 14 oktober jl. gearresteerd.

Daarnaast verrichtte de politie doorzoekingen van woning in Oosterhout, Dongen en Lage Zwaluwe bij drie vermoedelijke helers. In totaal verhoorde de politie vijf helers van gestolen goederen. Een deel van de gestolen buit is daarbij teruggevonden en in beslag genomen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachten, in wisselende samenstellingen, vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor diverse inbraken in bedrijfspanden, diefstallen van aanhangwagens, boten en boottrailers, diefstallen van gereedschappen, fietsdiefstallen en inbraken in caravans. De feiten zijn gepleegd in de regio Oosterhout, Breda, Lage Zwaluwe, Rijen en Chaam.
Het schadebedrag wordt geschat op circa euro 30.000,- tot euro 50.000,-.

Justitie houdt de twee hoofddaders momenteel nog in voorarrest.

Bron: Jeroen Steenmeijer