Politie Amsterdam-Amstelland

Wisseltruc
24-10-2002. Een 63-jarige vrouw is gistermiddag op de Hoogte Kadijk bestolen door slinkse oplichters. Twee personen van Oost-Europeese afkomst vroegen de vrouw of zij kon wisselen. Het slachtoffer pakte haar portemonnee en liet zien dat zij dat niet kon. De handige oplichter legde zijn hand op de beurs en begon ter afleiding druk te praten met zijn kompaan. Hij wist zo een paar honderd euro uit de portemonnee te stelen.


---

Gewelddadige dief ontvlucht
24-10-2002. Een beveiligingsmedewerker van een winkel op het Koningsplein heeft gisteravond een winkeldief aangehouden. Met behulp van toegesneld personeel werd geprobeerd om de verdachte vast te houden. De man verzette zich hevig en kon helaas ontkomen. Tijdens zijn vlucht sloeg hij ook nog een aanwezige klant. De politie is op zoek naar de man, zijn identiteit is bekend.


---

Over de kop
24-10-2002. Gistermiddag rond half vijf is een 20-jarige bestuurder op de Lutkemeerweg met zijn auto over de kop geslagen en in een sloot beland. De man wilde tijdens het rijden iets pakken en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam met de schrik vrij.


---

Inbraak bedrijf
24-10-2002. Vannacht hebben inbrekers een partij kleding gestolen uit een bedrijf aan Zanderij. De gebivakeerde daders werden overlopen door een beveiligingsbeambte en zijn gevlucht.


---

2 x Hennepplantage
24-10-2002. Gistermiddag rond tien uur werd in een garage in Buitenveldert een hennepplantage aangetroffen nadat de beheerder bij een controle stuitte op een sterke weedlucht. De politie trof achter een houten schot 135 weedplanten aan. Deze zijn samen met de kweekapparatuur in beslag genomen en vernietigd. De huurder, waarvan de identiteit bekend is, zal als verdachte worden gehoord.

Gisteravond rond kwart voor twaalf werd in een woning in Gein ook een hennepplantage aangetroffen. Op de zolder lagen 116 volgroeide planten te drogen. Deze zijn samen met de nodige apparatuur in beslag genomen. Ook bleek er met de elektriciteitsmeter te zijn gefraudeerd. Tegen de bewoner van de woning is proces-verbaal opgemaakt.
---

Dichte deur
24-10-2002. Gisteravond rond tien uur woedde een brand op de eerste etage in een woning aan de Hasebroekstraat. De brandweer die met drie voertuigen de brand ging bestrijden, stuitte op hardnekkige tegenstand van een deur. Omdat zij toch de woning binnen moesten, gebruikten de brandweermannen een alternatief. De muur naast de toegangsdeur moest er aan geloven. Deze werd gesloopt waarna de bluswerkzaamheden konden beginnen. In de woning was gelukkig niemand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


---

Paal aan diggelen
24-10-2002. Vannacht om een uur reed een 36-jarige alcomobilist op de Schinkeldijkje in Amstelveen over een afstand van circa vijftig meter diverse paaltjes uit de grond waarna hij tegen een straatlantaarn tot stilstand. De paal werd brak hierdoor in tweeen. Na een blaastest bleek dat de chauffeur teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Op het bureau weigerde hij een blaastest op het ademanalyseapparaat af te leggen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.
XTC-grondstof onderschept
Volontairs gezocht
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt volontairs!.


---

telefoonnummer: 0900-8844.