Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 15-10-2002
Fietspad langs de Erica
In juli van dit jaar heeft Defensie een vergunning aangevraagd voor het aanleggen van een fietspad langs de Erica. In augustus heeft het college besloten om haar medewerking te verlenen. Tijdens de inzagetermijn van vier weken zijn er geen bezwaren binnengekomen; de vergunning zal dan ook verleend worden.
Splitsen woning
Een inwoner van Oostelbeers die momenteel een varkenshouderij heeft, heeft geen opvolger voor zijn bedrijf. Binnenkort moet hij beslissen of hij zijn bedrijf zal beëindigen. Één van de afwegingen die hierbij een rol spelen is of na de bedrijfsbeëindiging woningsplitsing mogelijk is. Alhoewel het splitsen van de woning niet past in het bestemmingsplan, en ook het woningbouwprogramma niet in deze extra woning voorziet, stemt het college in principe toch in met de woningsplitsing onder de voorwaarde dat kan worden aangetoond dat agrarisch hergebruik absoluut niet mogelijk is. In dat geval dient een zelfstandige projectprocedure opgestart te worden. Bouwvergunning
Een eigenaar van een cafetaria in Oirschot heeft in 1996 een tijdelijke bouwvergunning van drie jaar gekregen. Die termijn is inmiddels afgelopen, en de eigenaar is gevraagd om een nieuwe bouwvergunning aan te vragen. Dat heeft hij na herhaald verzoek nog niet gedaan. Het college geeft hem tot 1 januari 2003 de tijd om alsnog een bouwvergunning aan te vragen. Als hij dit niet tijdig doet, zal er handhavend opgetreden worden.

Detailhandel
Een inwoonster van Middelbeers heeft een verzoek ingediend om een detailhandel te mogen beginnen in of bij haar woning. Op dit moment verkoopt zij al goederen vanuit haar schuur. Het bedrijven van detailhandel is echter in strijd met zowel het huidige als het nieuwe bestemmingsplan. Het college kan dan ook geen medewerking verlenen aan het verzoek, en zal de inwoonster tevens mededelen dat haar huidige activiteiten niet toegestaan zijn.

Beleidsregels
Het college heeft beleidsregels vastgesteld voor toepassing van de zogenaamde art. 19, lid 3-procedure. Het gaat hierbij om vrijstelling van het bestemmingsplan voor een bouwactiviteit of gebruikswijziging die planologisch gezien en veelal ook qua omvang van beperkte betekenis is. Vaak gaat het hierbij om de uitbreiding van een woon- of ander gebouw, of om het plaatsen van een bijgebouw. Het college heeft de beleidsregels na overleg met de stedenbouwkundig adviseur van de gemeente vastgesteld.
15-10-2002 (nieuw)
8-10-2002