Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 24-10-2002 2e persbericht van donderdag 24 oktober 2002

Politieberichten

Eindhoven: Aanrijding met gewonde
Woensdagmiddag rond 17.00 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Oirschotsedijk een 67-jarige automobilist gewond. Hij reed daar richting Eindhoven. De man kreeg een black out, en kon nog net een tegenligger ontwijken. Vervolgens verloor hij de macht over het stuur en komt tegen een hek tot stilstand. De man en zijn passagiere zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Eindhoven: Alcohol
Woensdagavond rond 19.40 uur is op de Barrierweg een 32-jarige automobilist uit Eindho-ven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 0,95 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Jeugdige verdachten aangehouden
Woensdagavond rond 20.55 uur zijn op de Huizingalaan 3 jongens, 14 en 16 jaar, uit Eindhoven aangehouden. Zij fietsten daar zonder licht over de rijbaan. Een politieagent sprak hen daarover aan. Toen de jongens aanstalten maakten om te gaan lopen viel een veerdrukpistool uit de jaszak van een van de jongens. Bij controle bleek een 16-jarige munitie, behorende bij het pistool, bij zich droeg. Het pistool en de munitie zijn inbeslaggeno-men. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten aangehouden
Donderdagmorgen rond 2.20 uur zijn op een bouwterrein aan het Kennedyplein 5 jongens, 15, 17 en18 jaar, uit Eindhoven aangehouden. De gewaarschuwde politie trof de jongens daar op het bouwterrein en in de Kennedytoren aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Voor verdere afhandeling worden de verdachten voorgedragen aan buro Halt.

Eindhoven: Hennepkwekerij
Donderdagmorgen rond 8.25 uur trof de politie op de zolderruimte van een woning op de Planciuslaan een hennepkwekerij aan. De 100 hennepplanten en de daarbij behorende apparatuur zijn ter vernietiging inbeslaggenomen en afgevoerd. De 31-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Alcohol
Donderdagmorgen rond 2.50 uur is op de Akkerstraat een 26-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Even daarvoor zag een politiesurveillance dat de automobilist, komende van de Kasteel Traverse, de Wethouder van Welllaan opreed. Hij geraakte daar in een slip, stopte, reed achteruit over de verkeersheuvel en vervolgde zijn weg richting Wethouder Ebbenlaan. Op de Akkerstraat moest de bestuurder vol in de remmen om een aanrijding met een fietser te voorkomen. Hij stopte, stapte uit zijn auto en rende weg. Na een korte achtervolging kon de verdachte worden aangehouden. Hij verzette zich hevig en sloeg een agent vol in zijn gelaat. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. In het politiebureau vernielde de Helmonder een spiegel. Hij blies 0,80 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De auto is inbeslaggenomen. De verdachte is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Inbraak in een woning
Woensdag tussen 14.00 en 22.45 uur is ingebroken in een woning op het Alphonsusplant-soen. Aan de voorzijde is een raam opengebroken. Uit de woning zijn meerdere cds en pakken koffie gestolen.

Helmond: Verkeerscontrole
Donderdagmorgen is op de Molenstraat en op het Zuidende een verkeerscontrole gehouden. Op de Molenstraat zijn 17 fietser bekeurd voor het rijden zonder verlichting. Op het Zuidende ter hoogte van de kruising met het Binderseind zijn 3 bestuurders geverbaliseerd voor het negeren van het roodlicht.

Soerendonk: Man beledigt agent tijdens snelheidscontrole Woensdagavond rond 18.00 uur is op de Dorpsakker een 59-jarige man uit Soerendonk aangehouden. Hij wordt verdacht van het beledigen van een politiefunctionaris tijdens een snelheidscontrole eerder die dag op de Sterkselseweg te Maarheeze. De verdachte riep daar meerdere malen onwelvoeglijke taal naar de agent. Hij is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verdachte diefstal uit winkel aangehouden Woensdagavond rond 20.30 uur is in een winkel op de Bleekvelden een 32-jarige man uit Geldrop aangehouden Een bewakingsmedewerker zag dat de man daar een metaaldetector, waarde 72,15 euro, in zijn jas stopte en deze niet bij kassa afrekende. De verdachte is overgedragen aan de politie en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gemert: Controle verlichting
Woensdagavond is op de St. Annastraat een verlichtingscontrole gehouden. 3 bestuurders kregen een proces-verbaal voor het niet voeren van verlichting.

Veldhoven: Alcohol
Donderdagmorgen rond 1.05 uur is op de Burg. Van Hoofflaan een 21-jarige automobilist uit Veldhoven aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,00 pro mille. De verdachte kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal.

Best: Diefstal auto
Tussen woensdagavond 18.00 en donderdagmorgen 7.35 uur is vanaf de Leemkuilen een groene personenauto, Volkswagen Passat Variant TDI, kenteken 41-FG-KS, gestolen.

Geldrop: Verdachte aangehouden
Donderdagmorgen rond 3.55 uur is een 19-jarige man uit Heeze aangehouden. Een getuige hoorde op het Speeltuinpad krakende geluiden komen vanaf een gebouw en waarschuwde de politie. De politie zag dat op het dak van het gebouw een lichtkoepel was verwijderd. Direct daarop loopt er een manspersoon weg richting St. Jozefplein. Op de Bleekvelden trof de politie de Heezenaar aan. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.