Ingezonden persbericht

20 jaar technologische innovatie van Adobe

Oprichters John Warnock en Charles Geschke bespreken samen met CEO Bruce Chizen de toekomst van Network Publishing tijdens Churchill Club Event Amsterdam, 24 oktober 2002 - Adobe Systems Incorporated, marktleider op het gebied van Network Publishing, vierde zijn twintigste verjaardag met een unieke reünie van de twee oprichters en de CEO van Adobe tijdens een bijeenkomst van de Churchill Club uit Silicon Valley. Adobe werd in 1982 opgericht door John Warnock and Charles Geschke, twee wetenschappers die voordien werkzaam waren bij Xerox PARC. Adobe wordt nu alom geroemd voor de aanzet die het bedrijf heeft gegeven tot de desktop-publishing-revolutie. De producten van Adobe hebben altijd een voortrekkersrol gespeeld, van vroege uitvindingen als Adobe® PostScript® - de programmeertaal die de communicatie tussen pc en printer ingrijpend heeft veranderd - tot latere producten als Adobe Photoshop®, Adobe Acrobat®, Adobe Illustrator® en Adobe InDesign®.
De technologie van Adobe is vandaag de dag zo nauw verbonden met visuele communicatie, dat voor vrijwel elk medium - van tijdschriften, reclameborden en webpagina's tot streaming video en speelfilms - ten minste één Adobe-product wordt gebruikt. De activiteiten van Adobe hebben zich zodanig uitgebreid dat niet alleen de professional in de uitgeverij wordt bediend, maar ook de liefhebber die zich bezighoudt met digitale beeldtechnieken en digitale video, en in toenemende mate de zakelijke gebruiker die werkt met ePaper-oplossingen gebaseerd op Adobe Acrobat.
"John en Chuck hebben een belangrijke rol gespeeld", aldus Bruce Chizen, president en CEO van Adobe. "Hun bijdrage aan de uitgeverswereld met de uitvinding van PostScript heeft misschien wel dezelfde betekenis gehad als de ontwikkeling van de drukpers door Johannes Gutenberg halverwege de vijftiende eeuw, wat toch als het begin van de moderne massacommunicatie wordt gezien. John en Chuck hebben het elektronisch publiceren voor iedereen toegankelijk gemaakt en hebben daardoor een bedrijf op poten gezet dat continu nieuwe oplossingen introduceert voor geheel nieuwe markten, gebaseerd op de bekende Adobe-innovaties."
In een paneldiscussie die wordt georganiseerd door de Churchill Club uit Silicon Valley en die wordt geleid door Paul Saffo van het Institute for the Future, gaan Warnock, Geschke en Chizen in op de bescheiden start van Adobe, de impact die het bedrijf heeft op de maatschappij en de uitbreidingsplannen van het bedrijf op basis van Adobe Acrobat en PDF. Kijk op www.churchillclub.org voor meer informatie over 'de twintig jaar innovatie van Adobe' in de Churchill Club.
Over Adobe
Adobe Systems Incorporated, de leider op het gebied van Network Publishing (www.adobe.com) werd opgericht in 1982 en ontwikkelt software voor zakelijke en professionele gebruikers. Met de software van Adobe kunnen klanten visueel aantrekkelijke informatie met een fascinerende en betrouwbare content creëren en beheren. Adobe, met het hoofdkantoor gevestigd in San Jose (Californië), is een van de grootste softwarebedrijven ter wereld.

###

© 2002 Adobe Systems Incorporated. Alle rechten voorbehouden. Adobe, het Adobe-logo, Postscript, Photoshop, Acrobat, Illustrator en InDesign zijn (wettig gedeponeerde) handelsmerken van Adobe Systems Incorporated in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle overige handelsmerken behoren toe aan de desbetreffende houders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Jurn Hageman
Vice President/General manager
Text100 Public Relations
Global technology Public Relations

van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurnh@text100.nl
URL: www.text100.nl
Voted Best PR Consultancy 2001 by the European Technology Forum