Ingezonden persbericht


Certiport breidt haar wereldwijde ICT certificatieprogramma uit met 5 talen Behalen van IC³ -hét ICT basisvaardigheden certificaat- nu ook in het Nederlands mogelijk

Amsterdam, 24 oktober 2002 - Certiport, Inc., de toonaangevende leverancier van wereldwijde certificatieprogramma's en diensten, heeft zojuist aangekondigd dat haar IC³ (Internet and Computing Core Certification) programma is uitgebreid met vijf nieuwe talen: Duits, Italiaans, Grieks, Noors en Nederlands. Daarnaast zijn er plannen om nog vóór het eind van het jaar Spaanse en Japanse edities toe te voegen. IC³ is de eerste wereldwijd professioneel erkende norm voor basisdeskundigheid op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT).
David Saedi, executive vice president van Certiport: "IC³ is de bouwsteen van iemands ontwikkeling op het gebied van ICT vaardigheden. Het vormt een solide start van de carrière-opbouw. Sinds de succesvolle lancering in Europa deze zomer, is de vraag naar IC³ aanzienlijk. Nu kunnen ook Nederlanders, Italianen, Grieken, Noren of Duitsers hun vakbekwaamheid doeltreffender aantonen door de tests in hun eigen taal uit te voeren." Een veel gestelde vraag binnen organisaties is, hoe de waarde bepaald kan worden van de basis ICT deskundigheidseisen binnen de vele markten die bestreken worden. David zegt hierover: "Er is een grote behoefte aan een geldige, consistente, solide en internationaal erkende testmethode die verder gaat dan andere produkten binnen deze markt. Certiport heeft in de afgelopen jaren wereldwijd samengewerkt met academici, werkgevers en leraren om vast te kunnen stellen welke vaardigheden en kennis er nodig zijn voor een basisdeskundigheid op het gebied van informatie- en communicatietechnologie. Dit heeft geresulteerd in het IC³ programma." IC³ is een norm die aantoont dat de bezitter beschikt over actuele en relevante computer- en internetvaardigheden die nodig zijn om goed te kunnen functioneren in de huidige informatiemaatschappij. Voor velen is het de eerste computerkwalificatie. De test betreft standaard ICT vaardigheden, alsmede iemand's inzicht op het gebied van hardware, software en computernetwerken. IC³ maakt gebruik van een reeks interactieve examens waarbij kennis, praktische vaardigheden en het vermogen problemen op te lossen worden getest. Het is uniek door het gebruik van digitale kopieën via een beveiligde en geverifieerde website. Kandidaten kunnen hier hun examen- en certificatieresultaten elk moment online bekijken en er kan toegang worden verleend aan werkgevers of leraren om de resultaten van de kandidaten te verifiëren.
De norm wordt ondersteund door CompTIA, dat wereldwijd meer dan achtduizend computer- en communicatiebedrijven vertegenwoordigt. CompTIA verschaft algemene normen op het gebied van certificatie voor de ICT industrie en heeft IC³ aanbevolen als een voorloper voor al haar certificatieprogramma's.

De IC³ wereldnorm
IC³ is de enige erkende wereldwijde industrienorm om basis computervaardigheden te meten. De doelstellingen van het IC³ examen werden geformuleerd door deskundige onderzoeksmedewerkers, testontwikkelaars, psychometristen en meer dan 270 experts op dit vakgebied in negentien landen. Allen hebben hun specifieke bijdrage geleverd aan de inhoud en gaven hun goedkeuring aan de certificatie-eisen. Een leerling met IC³ certificatie heeft niet alleen begrip van computerbeginselen, de voornaamste toepassingen en online functionaliteit, maar beschikt ook over de noodzakelijke basiskennis om uit te kunnen blinken in geavanceerde technische- en desktop toepassings-certificaties.

Over Certiport
Certiport, Inc. is de toonaangevende leverancier van wereldwijde, op prestaties gebaseerde certificatieprogramma's en diensten, ontworpen voor persoonlijk succes en langdurige vooruitgang door middel van certificatie. Als de exclusieve wereldwijde leverancier van het Microsoft Office Specialist programma, is Certiport verantwoordelijk voor de ontwikkeling, marketing en administratie van certificatieprogramma's voor de Microsoft Office reeks. Certiport is ook de exclusieve wereldwijde leverancier van het IC³ programma.

IC³ wordt in Nederland gedistribueerd door FITinIT (www.mous.nl). Voor meer informatie over Certiport kunt u een bezoek brengen aan www.certiport.com.

Voor meer informatie en/of het aanvragen van een demo versie kunt u contact opnemen met:
Text 100 BV
Dennis Doodeman
Tel: 020 5304345
E-mail: dennisd@text100.nl

Certiport en IC³ zijn gedeponeerde handelsmerken van Certiport, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen. Microsoft en het Microsoft Office logo zijn gedeponeerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en andere landen.