Ministerie van Justitie

Openbaar Ministerie op de pijnbank
24 oktober 2002

Marcel van Dam legt het Openbaar Ministerie aanstaande maandag op de pijnbank in het televisieprogramma 'De achterkant van het gelijk'. In het programma gaat van Dam in debat met vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie, advocaten en wetenschappers over dilemma´s in het strafrecht.

Joan de Wijkerslooth, voorzitter van het college van procureurs-generaal, Rieke Samson-Geerlings, René Craemer (hoofdofficieren), Martin Witteveen (unit synthetische drugs) en Miriam van der Mark (persofficier Arnhem) worden aan de tand gevoeld over het heenzenden van verdachten door het cellentekort en het stellen van prioriteiten in de strafrechtpleging. Aan het programma nemen ook deel de advocate Bénédicte Ficq, hoogleraar strafrecht Theo de Roos en criminoloog Henk van de Bunt. De VARA zendt de Achterkant van het gelijk uit op Nederland 3 op maandagavond vanaf 21.00 uur.

De Achterkant van het Gelijk is een programma dat morele en ethische dilemma's die in een beroepsgroep leven, aan het licht brengt. In de aflevering van afgelopen maandag stond 'de journalistiek' centraal.

Website 'Achterkant van het gelijk'

Bron:

OM