- PERSBERICHT -

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2002

Massaal gebruik MSN Messenger in Nederland:
2.3 miljoen gebruikers met gemiddeld hoogste aantal buddy's van Europa

MSN breidt mogelijkheden instant messenger service uit.

Nederlanders hebben de meeste buddy's van Europa!
Met een gemiddelde van 50 buddy's per gebruiker spannen de 2.3 miljoen MSN Messenger gebruikers in Nederland de kroon in Europa. Belgen hebben gemiddeld 37 buddy's, de Spanjaarden 32. In de UK hebben ze er 29. De Fransen en Italianen hebben gemiddeld slechts 11 vrienden in hun MSN Messenger account.

Wie gebruiken MSN Messenger?
MSN Messenger heeft momenteel 2,3 miljoen accounts in Nederland. Nederlandse mannen maken net iets meer (56%) gebruik van MSN Messenger dan Nederlandse vrouwen (44%). MSN Messenger wordt relatief veel gebruikt door scholieren, studenten en jong werkenden (gezamenlijk ruim 60% van de gebruikers), waarbij het opvalt dat meisjes op jongere leeftijd achter de computer kruipen om te kletsen dan jongens.

We 'MSN-en' heel wat af op een dag
Op een gemiddelde dag in augustus, een zomermaand dus geen topdrukte op het web, startten de Nederlanders zo'n 7.1 miljoen gesprekken. 2.5 miljoen daarvan duurden minder dan een minuut. 2.1 miljoen duurden tussen 5 en 11 minuten, 600.000 tussen de 11 en 21 minuten. In 40.000 sessies kunnen we spreken van een echt MSN-uurtje. We 'MSN-den' langer dan 60 minuten met elkaar!

Nieuwe mogelijkheden
Om het de Nederlanders nog makkelijker te maken met hun indrukwekkende hoeveelheid buddy's contact te onderhouden heeft MSN het aantal buddy's waarmee tegelijk kan worden gecommuniceerd verhoogd van 3 naar 15! Een andere nieuwe mogelijkheid van MSN Messenger is dat de gebruiker met ingang van 25 oktober in één oogopslag kan zien welke buddy's ook via hun mobiele telefoon of pda bereikbaar zijn. Deze buddy's hebben het vertrouwde poppetje als icoon, maar dan met een telefoon in de hand. De gebruiker kan door een klik op de rechter muisknop een sms-bericht zenden naar een mobiel apparaat.

MSN Today; op de hoogte van het laatste nieuws en vinden wat je zoekt Vanaf 25 oktober kunnen alle gebruikers die inloggen op hun MSN Messenger account direct doorlinken naar MSN Today. Hier vindt de gebruiker het laatste nieuws en services. Ook snel iets zoeken tijdens het gebruik van Messenger wordt gemakkelijker door te klikken op de link naar MSN Search.


- EINDE BERICHT -

Over MSN
MSN, onderdeel van Microsoft, is 's werelds en Nederlands meest bezochte internetbestemming. MSN biedt bekende online diensten zoals Hotmail, Messenger, Search, Chat en Community. Ook biedt zij populaire informatie- en servicekanalen op verschillende onderwerpen zoals: winkelen, auto's, geldzaken en reizen. MSN Nederland is te vinden op www.msn.nl.

Cijfers:
o MSN.nl trekt maandelijks ruim 5 miljoen unieke bezoekers. o In Nederland hebben ruim 3 miljoen gebruikers een Hotmail-account. o In Nederland maken maandelijks 2,3 miljoen mensen gebruik van MSN Messenger.