Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 14.15 u) Donderdag, 24 oktober 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen: Auto in brand gestoken
Onbekenden hebben op woensdagavond 23 oktober op de Eijkendermolenweg te Heerlen een personenauto in brand gestoken na deze midden op de rijbaan te hebben achtergelaten. Brandweer en politie waren na de melding snel ter plekke. Omdat de auto op een onverlichte weg in een bocht stond, werd de nog smeulende auto direct van de auto weggehaald. De eigenaar van het voertuig is inmiddels door de politie in kennis gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; neergestoken
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding dat er in een woning aan de Kampstraat in Kerkrade iemand was neergestoken. Bleek dat de bewoonster van de woning was neergestoken en daarbij ernstig gewond was geraakt. Daarnaast trof de politie een man aan die eveneens gewond was. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze werden opgenomen. De medische toestand van het vrouwelijke slachtoffer is naar verluid momenteel stabiel te noemen en de vrouw zou niet meer in levensgevaar zijn. De man heeft vandaag, donderdag het ziekenhuis verlaten en is door de politie als verdachte aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie die een nader / verder onderzoek instelt naar het gebeurde, vermoedt dat een en ander heeft plaatsgevonden in de relationele sfeer.

Kerkrade; snelheidscontrole
Bij een aantal snelheidscontroles in Kerkrade zijn op woensdag 23 oktober ruim 1.050 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden 113 voertuigen te hard. De controles vonden plaats op de Stationsstraat, de Onze Lieve Vrouwestraat en de Koningsweg. De hoogst gemeten snelheid werd gemeten op de Koningweg, alwaar de bestuurder van een voertuig 90 kilometer per uur klokte, daarmee 40 kilometer per uur de maximaal toegestane snelheid overschrijdend.