Nieuwsberichten

24-10-2002
INENTINGSCAMPAGNE TEGEN MENINGOKOKKEN AFGEROND

Tevreden klanten.
De vaccinaties vonden voornamelijk plaats in grote sporthallen of culturele centra. Hierdoor was de inrichting ruim en overzichtelijk. Er werd gewerkt met 4 tot 8 priklijnen. De kinderen werden per kwartier in (postcode)groepen opgeroepen. Door deze manier van werken ontstonden nauwelijks tot geen wachtrijen. Heel veel ouders en kinderen waren aangenaam verrast zo snel aan de beurt te zijn. Door de goede samenwerking met de thuiszorg en met de gemeenten, maar vooral door de vele positieve reacties van kinderen en hun ouders kijkt de GGD Zuidoost-Brabant zeer tevreden terug op het verloop van deze grootschalige campagne.

Eenmalige inhaaldag.
De GGD Zuidoost-Brabant organiseert voor al diegenen die vanwege omstandigheden niet in staat waren om tijdens de speciale voor- en najaarscampagne hun vaccinatie te halen nog een eenmalige inhaaldag. Dit is de laatste mogelijkheid om een gratis vaccinatie te krijgen. De inhaaldag vindt plaats op woensdagmiddag 20 november 2002 om 14.00 uur op de volgende locaties:

· Best Sporthal Naestenbest, Prinses Beatrixlaan 27
· Valkenswaard Sporthal De Belleman, Bruninckxdal 2
· Helmond Sporthal Veka, Deltaweg 201 (bij Mc Donalds)
Alle kinderen die zijn geboren tussen 1 juni 1983 en 1 juni 2001 en woonachtig zijn in het werkgebied van de GGD Zuidoost-Brabant (alle gemeenten in Zuidoost-Brabant met uitzondering van de gemeente Eindhoven) komen in aanmerking voor deze vaccinatie. Het is wel belangrijk om een legitimatiebewijs mee te nemen. Kinderen uit de gemeente Eindhoven dienen contact op te nemen met de GGD Eindhoven. Ook kinderen die illegaal in de regio verblijven, worden uitdrukkelijk uitgenodigd voor deze vaccinatie.
Alle kinderen die na 1 juni 2002 zijn of worden geboren, krijgen de meningococcenvaccinatie sinds 1 september 2002 binnen het reguliere Rijksvaccinatieprogramma. Dit gebeurt samen met de BMR-prik op de leeftijd van 14 maanden.