Rallyracen over de hele wereld met RalliSport Challenge van Microsoft Game Studios

Scheur over de wegen in wereldberoemde rallyauto's

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2002 - Microsoft Game Studios introduceert RalliSport Challenge, een rally-racespel dat de spanning en het avontuur van het rallyrijden naar de PC brengt. Het spel combineert verschillende disciplines uit de rallysport, spelers kunnen plaatsnemen achter het stuur van 29 verschillende auto's (en enkele 'bonus'-voertuigen) en rijden over 48 verschillende parcoursen. Intelligente computertegenstanders, spectaculaire crashes en realistische schademodellering maken van RalliSport Challenge een leuke en spannende uitdaging.

In RalliSport Challenge kunnen spelers deelnemen aan vier verschillende disciplines uit de rallysport. Zo snel mogelijk de top bereiken in Hill Climb; navigeren over ruwe landweggetjes in de Traditional Rally; dicht op de concurrenten jagen in de RallyCross en glibberen over het ijs in de Ice Racing kampioenschappen.

Coureurs kunnen achter het stuur kruipen van rallymonsters van onder andere Audi, Citroën, Lancia, Ford, Subaru en Mitsubishi. Ook zijn er een groot aantal auto's uit de jaren '80 opgenomen en zelfs 'speciale' voertuigen, zoals de 850 pk Toyota Tacoma Truck en de Suzuki Grand Vitara met maar liefst 900+ pk. Meer dan 48 rallyparcoursen zijn volledig natuurgetrouw en realistisch nagebootst en bieden spelers de mogelijkheid om te rijden in exotische locaties, zoals safariraces in Afrika of ijsracen op bevroren wegen in Scandinavië.

Geavanceerde graphics en audio
RalliSport Challenge trakteert de speler op spectaculaire graphics, zoals wuivende bomen, volledig geanimeerd publiek, overstekend wild, realistische weersomstandigheden en opspattende deeltjes wanneer door water, modder of sneeuw wordt gereden. 3D-audio geeft zowel het geluid van de eigen motor weer, als dat van passerende tegenstanders, toeschouwers en andere effecten.

Microsoft RalliSport Challenge kan zowel in single player 'career'-modus gespeeld worden, als tegen maximaal 4 andere spelers in de multiplayer-modus, via modem, Internet of het lokale netwerk.

Systeemeisen

· Een PC met minimaal een 733MHz processor;
· Windows 98, Windows Me, Windows 2000 of Windows XP;
· 128 MB RAM geheugen;

· Minimaal 1,5 GB harde schijfruimte;

· Cd-romspeler;

· 3D videoversnellerkaart met T&L en minimaal 32 MB RAM;
· DirectX 8.1-compatibele geluidskaart;

· Microsoft muis of compatibel invoerapparaat;
· Optioneel: Microsoft SideWinder Force Feedback Wheel of Precision Racing Wheel, of equivalent.
Prijs en beschikbaarheid
Microsoft RalliSport Challenge ligt vanaf 15 november in de winkel. De winkelprijs zal naar verwachting ¤45 zijn.