Futuristische 3D-actie met MechWarrior 4: Mercenaries

Genadeloze strijd tussen 100 ton zware robottanks

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2002 - Microsoft Game Studios introduceert op 15 november 'MechWarrior 4: Mercenaries' in Nederland. In dit nieuwste game in de populaire MechWarrior-serie gaat het niet om de eer, zoals in eerdere MechWarrior 4-games, maar draait het allemaal om geld, of beter gezegd 'C-Bills'. Spelers kunnen zich verhuren aan de hoogste bieder om met hun tot 100 ton zware, tot aan de tanden gewapende robottanks levensgevaarlijke missies uit te voeren. Een compleet arsenaal aan dodelijke high-tech wapens staat klaar om tegenstanders te verpulveren, maar daar moet wél voor betaald worden.

In het BattleTech-universum waar de MechWarrior-games zich afspelen, voeren de spelers als huurling missies uit voor een van de 'clans'. In gigantische, zwaar gepantserde en met lasers, raketten en andere high-tech wapens bewapende looptanks - 'Mechs' - gaan ze een felle strijd aan met andere mechwarriors.

Iedere succesvolle missie levert 'C-Bills' op, de euro van de MechWarrior-wereld. Met die C-Bills kunnen nieuwe, grotere en sterkere Mechs gekocht worden, evenals nieuwe wapens en andere uitrusting. En natuurlijk zijn de meest lucratieve missies ook de gevaarlijkste. Er is echter nog een andere manier om aan nieuwe onderdelen, wapens en zelfs complete Mechs te komen, namelijk door de op het slagveld achtergebleven machines te bergen en te repareren.

MechWarrior 4: Mercenaries is dan ook niet alleen een spannend 3D-actiespel maar ook een spel waarin spelers weloverwogen beslissingen moeten nemen en de juiste tactieken moeten toepassen. In totaal zijn er ruim 36 Mechs te besturen (waaronder 10 geheel nieuwe), uiteenlopend van lichte verkenners zoals de 'Puma' en de 'Flea' tot de zwaarste aanvalsmodellen zoals 'Fafnir' en de 'Hauptmann'. MechWarrior 4: Mercenaries is tevens compatibel met de MechWarrior 4 Mech Packs: Inner Sphere en Clans.

Het spel telt ruim 40 verschillende missies op tien planeten, waarbij het succes of falen in een missie bepaalt welke opdrachten de speler daarna krijgt aangeboden. In het spel stelt de speler geleidelijk een heel team van Mercenaries samen, zodat opdrachten met meerdere Mechs kunnen worden uitgevoerd.

Multiplayer
Naast de single player missies, biedt MechWarrior 4: Mercenaries ook de mogelijkheid om via Internet, modem of lokaal netwerk met en tegen andere spelers te spelen. Spelers kunnen zo zelf hun eigen 'clan' vormen en andere clans uitdagen voor een gevecht. Tien speciale multiplayer maps, waaronder een nieuwe jungle-wereld, zorgen voor extra spelvariëteit. Via Microsofts online gamesite The Zone (www.zone.com) kunnen spelers de voortgang van clans volgen en zich aansluiten bij hun favoriete clan.

Systeemeisen

· Een PC met minimaal een Pentium III 700MHz processor of equivalent;
· Windows 98, Windows Me, Windows 2000 of Windows XP;
· 128 MB RAM geheugen;

· Minimaal 1 GB harde schijfruimte;

· Cd-romspeler;

· 3D videoversnellerkaart met minimaal 16 MB RAM en compatibel met DirectX 8.0a;
· DirectX 8.0a-compatibele geluidskaart;
· Microsoft muis of compatibel invoerapparaat;
Prijs en beschikbaarheid
Microsoft MechWarrior 4: Mercenaries ligt vanaf 15 november in de winkel. De winkelprijs zal naar verwachting ¤45 zijn.



Ingezonden persbericht