Een 'Hole-in-One' met Links 2003 van Microsoft Game Studios

Golfspel benadert de werkelijkheid tot in de kleinste details

Schiphol-Rijk, 24 oktober 2002 - Microsoft Game Studios lanceert Links 2003, het nieuwe spel voor golfenthousiasten dat realisme combineert met urenlang spelplezier. In Links 2003 kunnen spelers op zes bestaande en fictieve golfbanen over de hele wereld hun 'swings', 'putts' en 'chips' laten zien. Naast een volledig natuurgetrouwe, fotografische weergave van de golfbanen, biedt Links 2003 3D-positionele audio, schaduwen, gedetailleerd zand, water, gras en andere oppervlakken.

Het terrein in Links 2003 is gegenereerd aan de hand van echte GPS-gegevens, terwijl de beweging van de bal volledig wordt berekend aan de hand van de 'golf-fysica'. Microsoft Links 2003 biedt spelers een nieuwe manier om de bal te slaan, de 'Real-Time Swing'. Hierbij fungeert de muis als golfclub en kan zeer nauwkeurig de slagkracht en richting worden bepaald. Verder kunnen PC-golfers kiezen uit verschillende andere 'swing'-methoden, waaronder de klassieke klik-swing en de 'PowerStroke'. Voor spelers die het putten willen verbeteren, is Links 2003 uitgebreid met een nieuwe real-time 3D Green Analyzer.

Beroemde spelers en golfbanen
In Links 2003 kunnen spelers hun eigen pro-golf carrière managen, waarbij ze het op moeten nemen tegen zeer sterke computertegenstanders. Spelers kunnen een bestaande golftour kiezen of zelf nieuwe creëren. Op de banen moeten ze het dan opnemen tegen beroemde golfers, zoals Sergio Garcia, Jesper Parnevik, David Toms of Annika Sörenstam. Deze golfers worden in ongekend realistisch 3D weergegeven, waarbij zelfs hun karakteristieke swing-eigenschappen worden getoond.

In Links 2003 kunnen spelers golfen op de banen Cabo del Sol (Mexico), Kauri Cliffs (Nieuw-Zeeland), Gleneagles (Schotland), The Tribute at Otsego Club (VS), Robert Trent Jones Golf Trail - Cambrian Ridge (VS) en de fictieve Skeleton Coast, gesitueerd aan de Afrikaanse kust. Links 2003 is volledig compatibel met de honderden golfbanen die door fans zijn gecreëerd voor Links 2001 en Links Championship Edition.

Het is ook mogelijk om zelf geheel nieuwe golfbanen te ontwerpen, met de nieuwe 3D Arnold Palmer Course Designer. Daarbij kan gekozen worden uit een bibliotheek van ruim 1500 objecten en krachtige tools om de banen geheel naar eigen wens te creëren.

Daag vrienden en familie uit voor een partijtje golf Met Links 2003 kunnen spelers ook hun eigen online golftoernooi organiseren, waarbij ze spelen tegen andere spelers, in plaats van tegen computerspelers. Dit kan zowel direct online als via een nieuwe 'play by e-mail' optie, waarbij de speelbeurten via e-mail heen en weer worden gestuurd.

Systeemeisen

· Een PC met een 400MHz processor, of hoger;
· Windows 98, Windows Me, Windows 2000 of Windows XP;
· 64 MB RAM geheugen voor Windows 98/Me; 128 MB voor Windows 2000/XP;
· Minimaal 250 MB harde schijfruimte;

· Cd-romspeler;

· Microsoft muis of compatibel invoerapparaat;
· Grafische kaart met minimaal 16 MB RAM (32 MB aanbevolen)
· Optioneel: 56Kbps modem of sneller voor online spellen.
Prijs en beschikbaarheid
Microsoft Links 2003 ligt sinds 11 oktober in de winkel. De winkelprijs zal naar verwachting ¤54,95 zijn.



Ingezonden persbericht