AXA Verzekeringen

AXA biedt aanvullende bescherming woonlasten binnen Verzekerd Hypotheekfonds
24 oktober 2002

Binnen het Verzekerd Hypotheekfonds is het nu mogelijk om een Hypotheek Opvang Polis (HOP) te offreren. De Hypotheek Opvang Polis is een verzekering voor het opvangen van de maandlasten van de hypotheek in geval van: arbeidsongeschiktheid en/of werkloosheid en/of ernstige aandoeningen.

Het Verzekerd Hypotheekfonds kenmerkt zich onder meer door zekerheid van garantiedepots die aan het product gekoppeld zijn (o.a. het Garantie Plus Depot en het Verzekerd Rendement Depot met clickoptie), zodat de klant altijd kan rekenen op een gestage gegarandeerde groei van zijn kapitaal. "Een ander kenmerk is veiligheid", vult productmanager Arjen Bijlsma aan. "Wij hebben gemerkt dat er bij het huidige economische klimaat duidelijk behoefte is aan veiligheid, want veel mensen willen gewoon geen risico nemen als het gaat om hun hypotheek en de bijbehorende maandlasten. Bij veiligheid gaat het vaak om een gevoel en met de Hypotheek Opvang Polis binnen het Verzekerd Hypotheekfonds maken we dat gevoel van veiligheid voor wat betreft de financiën concreet. En ook voor de tussenpersoon is het ideaal; hij kan hiermee inspringen op een duidelijke vraag uit de markt en bovendien hebben we de Hypotheek Opvang Polis in de offerteprogrammatuur van het Verzekerd Hypotheek Fonds geïntegreerd. Het product kan dus in één moeite worden meegenomen in het advies. Gemak dient zowel de klant als de intermediair."

De Hypotheek Opvang Polis wordt aangeboden door Cardif Schadeverzekeringen N.V. (onderdeel van BNP Paribas).

Het Verzekerd Hypotheekfonds is een hypotheekverzekering op basis van het Universal Life-principe. Het product is speciaal ontwikkeld voor de aflossing van hypothecaire leningen op basis van een levensverzekering. Het VHF is in juli 1995 op de markt gekomen.