Nieuwsbericht

donderdag, 24 oktober 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Daders mishandeling bekend geworden
Castricum, woensdag 23 oktober 2002.
Vandaag heeft de politie in Castricum een onderzoek naar een mishandeling afgesloten. Er werden drie verdachten gehoord. Het gaat om drie jongens van 16 en 18 jaar en afkomstig uit Beverwijk en Heemskerk. De drie hebben in de nacht van 7 op 8 september een 17-jarige jongen uit Castricum mishandeld. Dit gebeurde nadat er een woordenwisseling had plaats gevonden in een horecabedrijf in Castricum. Het slachtoffer werd zo hard in zijn gezicht geslagen dat hierdoor zijn kaak brak. Tijdens het onderzoek werd de identiteit van de daders bekend. Vandaag werd de laatste dader door de politie gehoord. Alle verdachten zijn na de afronding van het onderzoek in vrijheid gesteld.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.15 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Rustenburgerweg. Tijdens deze controle werden zeven bestuurders van auto's bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Vijf bestuurders kregen een bekeuring omdat zij te snel reden.

Jongen aangehouden na belediging politieagenten Alkmaar, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdagmiddag werd een minderjarige jongen uit Alkmaar aangehouden op het Arkplein. Kort daarvoor had hij samen met andere jongens een aantal fietsen omver geschopt waardoor deze waren gevallen. Toen politieagenten de jongens sommeerden de fietsen weer rechtop ter zetten werd de verdachte kwaad en uitte een aantal beledigende opmerkingen in de richting van de agenten. Hierop is deze jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Man aangehouden na het plegen van mishandeling en vernieling Alkmaar, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdagmiddag werd een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden in een winkel aan de Europaboulevard. Kort daarvoor had hij een man mishandeld en vernielingen gepleegd aan een auto. Het slachtoffer, een 19-jarige inwoner van Alkmaar, reed met zijn auto over de Walcherenstraat. Bij een onoverzichtelijke bocht moest hij plotseling remmen voor een fietser. Het slachtoffer excuseerde zich bij de fietser maar deze ging volledig door het lint. Hij opende een portier van de auto en sloeg een vriend van het slachtoffer die naast hem in de auto zat. Toen het slachtoffer zijn vriend te hulp kwam richtte de dader zich tot de autobestuurder en sloeg hem verschillende keren hard in het gezicht. Vervolgens koelde hij zijn woede op de auto van het slachtoffer. De auto werd zo zwaar beschadigd dat deze moest worden afgevoerd door een bergingsbedrijf. De dader verdween in de richting van het winkelcentrum. Getuigen vertelden de politie dat hij zich daar in een winkelbedrijf bevond. Daar kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak woningen
Alkmaar, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdagavond werd ingebroken in een woning aan de Jan van Goyenstraat. Een buurtbewoner hoorde vreemde geluiden. Toen hij op onderzoek uitging zag hij een man bij een woning weglopen met een televisie onder zijn arm. Een onderzoek in de directe omgeving naar de dader had geen resultaat. De verdachte was in de woning gekomen door het vernielen van een raam. Kort daarop bleek dat elders in de straat was gepoogd in te breken in een woning. Het is niet bekend of deze poging tot inbraak kan worden bijgeschreven op het conto van dezelfde verdachte.

Rijden onder invloed van alcohol
Alkmaar, donderdag 24 oktober 2002
In de nacht van woensdag op donderdag werd een 48-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Bestevaerstraat. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 610 ug/l. Dat is nagenoeg driemaal de toegestane waarde van 220 ug/l. Gezien de grote hoeveelheid genuttigde alcohol werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Ramkraak fotobedrijf.
Schoorl, donderdag 24 oktober 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een fotobedrijf aan de Duinweg. Men kwam in de winkel door met een auto de geval van het pand te vernielen. Hierdoor werd de voorgevel van het pand nagenoeg volledig vernield. De eigenaar van het bedrijf die wakker was geworden van het enorme lawaai zag twee mannen uit de winkel komen en wegrijden in een auto. Het zou gaan om een auto van het merk Sangyong Musso, groen metallic van kleur. Deze auto is op 3 oktober van dit jaar gestolen in Burgerbrug. Een onderzoek naar deze auto bleef zonder resultaat. Het gehele interieur van de winkel werd vernield en er werden een onbekende hoeveelheid foto- en videocamera's weggenomen. De grootte van de totale schade is op dit moment nog niet bekend.

Inbraak woning
Broek op Langedijk, donderdag 24 oktober 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een woning aan de Julianastraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een slot in de achterdeur. Vanuit de woning werden onder anderen een huistelefoon, een mobiele telefoon, muziekstukken en kleding weggenomen.

NOORDKOP

Inbraak woning
Den Helder, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdagmorgen, vermoedelijk tussen 11.00 en 12.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Schootenweg. Men kwam in de woning door het vernielen van een deur. Vanuit de woning werden een Dvd-speler, audioapparatuur en computer onderdelen weggenomen. Getuigen zagen omstreeks 12.00 uur een witte bestelbus bij de woning wegrijden. Mogelijk dat de inzittenden van deze bus iets met deze inbraak van doen hebben gehad.

Snelheidscontroles
Wieringermeer/Anna Paulowna/Den Helder/Winkel
Woensdag werden, verspreid over de hele dag, op verschillende plaatsen in de Wieringermeer snelheidscontroles gehouden. In Slootdorp vonden deze controles plaats op de Koningin Wilhelminlaan en de Westerterpweg. Hoeveel bestuurders er werden gecontroleerd is niet bekend. Er werden 13 bestuurders bekeurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 114 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Op de Alkmaarseweg in Middenmeer werd eveneens een snelheidscontrole gehouden. Daar passeerden 810 weggebruikers het meetpunt. Van deze groep waren er 32 die te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 106 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

In Anna Paulowna werd een snelheidscontrole gehouden op de Kerkweg. Daar werden 11 bestuurders bekeurd voor snelheidsovertredingen. Daarnaast kreeg een bestuurder een bekeuring omdat hij onder het rijden aan het telefoneren was en één bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

De Torplaan in Den Helder was woensdagmiddag tussen 16.30 en 17.30 uur plaats van handeling voor een snelheidscontrole. Van zo'n honderd auto's werd de snelheid gemeten. Daarvan reden er elf te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u waar 50 km/u is toegestaan.

Tot slot werd op de Provincialeweg in Winkel een snelheidscontrole gehouden waarbij 250 voertuigen het meetpunt passeerden. In dertig gevallen werd een te hoge snelheid gemeten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 153 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 100 km/u.

Geld gestolen uit woning
Den Helder, woensdag 23 oktober 2002.
Woensdag werd aangifte gedaan van een inbraak in een woning aan de Kerkgracht. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Wat er precies is weggenbomen kon nog niet worden vastgesteld. Wel mist de bewoner een spaarpot met daarin een onbekende hoeveelheid geld. De diefstal moet hebben plaats gevonden tussen zaterdag 19 oktober en maandag 21 oktober.

Verlichtingscontrole
Den Helder, donderdag 24 oktober 2002.
Donderdagmorgen tussen 07.00 en 08.00 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Nieuweweg. Er werden 14 bekeuringen uitgeschreven omdat men geen of geen goede verlichting voerde. Daarnaast werden twee bromfietsers bekeurd omdat zij geen valhelm droegen en kreeg een autobestuurder een bekeuring omdat hij mistlichten voerde.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met letsel
Enkhuizen, woensdag 23 oktober 2002.
Op woensdagmiddag vond omstreeks 16.05 uur een aanrijding plaats op de kruising Gerard Brandtweg - Sebastiaan Centenweg in Enkhuizen. Een 52-jarige vrouw n een personenauto reed over de Gerard Brandtweg en verleende op genoemd kruispunt geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 37-jarige man uit Enkhuizen. De man moest met nekklachten voor onderzoek worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis te Hoorn.

Beroving
Hoorn, woensdag 23 oktober 2002.
Op woensdagavond, omstreeks 23.40 uur liep een 55-jarige man uit Hoorn door het park Risdammerhout te Hoorn. Hij liep in de omgeving van het fietstunneltje aan de Vredenhofstraat toen hij werd voorbijgereden door een tegemoetkomende fietser. Even later kwam de fietser achterop rijden en passeerde de man weer. Enkele momenten later sprong de fietser uit de bosjes, waarin hij zich verschanst bleek te hebben. De overvaller zwaaide met een groot mes en bedreigde het slachtoffer daar mee. Ter verdediging sloeg het slachtoffer de overvaller met een paraplu. Toen het slachtoffer ook om hulp riep naar een passerende auto, nam de overvaller de benen.
De overvaller is een negroïde man, lengte ong. 1,85 meter. Hij heeft een grote bos rasta haar in een rasta muts. De man droeg een driekwart lange lichtbruine suède jas.

Bestrijdingsmiddelen
Bovenkarspel, woensdag 23 oktober 2002.
Op woensdagmiddag werd een agrarisch bedrijf aan de Traanbok in Bovenkarspel gecontroleerd. De controle vond plaats in het kader van een gerichte actie waarbij wordt gelet op het voorhanden hebben van verboden bestrijdingsmiddelen, het inrichten van een bestrijdingsmiddelenkast (gifkast) en het aanwezig hebben van een spuitlicentie. In het gecontroleerde tuinbouwbedrijf bleken de bestrijdingsmiddelen in een krat in een koelcel te staan. Een gifkast was niet aanwezig. De 59-jarige tuinder kreeg een bekeuring.