Politie Amsterdam-Amstelland

Sluiting café
24-10-2002. Vandaag rond half twee hebben de gemeente en politie een café aan de Johan Huizingalaan dichtgetimmerd. De horecagelegenheid, Carlitos, gaat dicht in opdracht van burgemeester Cohen. De sluiting is een openbare ordemaatregel en geldt voor onbepaalde tijd. De achtergrond van het besluit ligt in de drugssfeer. De politie heeft een onderzoek ingesteld na informatie dat er in deze gelegenheid drugs gebruikt zouden worden en aanwezig zouden zijn. Uit observatie is vast komen te staan dat er in en in de nabije omgeving van dit café vermoedelijk handel in harddrugs plaatsvond. Op vrijdag 11 oktober 2002 werden in de zaak verdovende middelen aangetroffen. Het betrof een ruime hoeveelheid harddrugs. Laboratoriumonderzoek heeft vastgesteld dat het om heroïne en cocaïne ging.


---
Straatroven in Zuidoost
24-10-2002. De politie vraagt uw assistentie bij het oplossen van twee geweldadige straatroven in Zuidoost in de omgeving van metrostation Ganzenhoef.
Twee doden bij aanrijding
21-10-'02. Gisternacht rond één uur zijn bij een verkeersongeval op de Ookmeerweg twee jonge mannen om het leven gekomen. Beide slachtoffers, een bestuurder van 19-jaar oud en een 20-jarige passagier, zaten in een auto die tegen een boom tot stilstand kwam. De auto waarin de slachtoffers zaten reed over de Ookmeerweg in de richting van Badhoevedorp. In een flauwe bocht verloor de bestuurder, vermoedelijk door hoge snelheid waarmee werd gereden, de macht over het stuur. Een mogelijke wedstrijd tussen twee voertuigen is zeer waarschijnlijk de aanleiding van dit ernstige ongeval. De politie heeft drie mannen gearresteerd die ervan worden verdacht in de auto te hebben gezeten waarmee de race was aangegaan. De politie is op zoek naar mensen die de auto's hebben zien rijden.
Paal aan diggelen
24-10-2002. Vannacht om een uur reed een 36-jarige alcomobilist op de Schinkeldijkje in Amstelveen over een afstand van circa vijftig meter diverse paaltjes uit de grond waarna hij tegen een straatlantaarn tot stilstand. De paal werd brak hierdoor in tweeen. Na een blaastest bleek dat de chauffeur teveel gedronken had. Hij werd aangehouden en naar een politiebureau overgebracht. Op het bureau weigerde hij een blaastest op het ademanalyseapparaat af te leggen. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.


---

Dichte deur
24-10-2002. Gisteravond rond tien uur woedde een brand op de eerste etage in een woning aan de Hasebroekstraat. De brandweer die met drie voertuigen de brand ging bestrijden, stuitte op hardnekkige tegenstand van een deur. Omdat zij toch de woning binnen moesten, gebruikten de brandweermannen een alternatief. De muur naast de toegangsdeur moest er aan geloven. Deze werd gesloopt waarna de bluswerkzaamheden konden beginnen. In de woning was gelukkig niemand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


---

Over de kop
24-10-2002. Gistermiddag rond half vijf is een 20-jarige bestuurder op de Lutkemeerweg met zijn auto over de kop geslagen en in een sloot beland. De man wilde tijdens het rijden iets pakken en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam met de schrik vrij.


---

Wisseltruc
24-10-2002. Een 63-jarige vrouw is gistermiddag op de Hoogte Kadijk bestolen door slinkse oplichters. Twee personen van Oost-Europeese afkomst vroegen de vrouw of zij kon wisselen. Het slachtoffer pakte haar portemonnee en liet zien dat zij dat niet kon. De handige oplichter legde zijn hand op de beurs en begon ter afleiding druk te praten met zijn kompaan. Hij wist zo een paar honderd euro uit de portemonnee te stelen.


---

Identiteit gezocht van dode man

1-10-2002. De recherche van bureau IJ-tunnel onderzoekt de identiteit van de man die op vrijdag 27 september 2002 overleed in een Amsterdams ziekenhuis en roept hierbij uw assistentie in. De man meldde zich daar op donderdag 26 september en werd als patiënt opgenomen met aanvankelijk onverklaarbare buikklachten. Hij overleed een dag later aan een overdosis verdovende middelen. Het bleek te gaan om een zogenaamde bolletjesslikker die inwendig harddrugs, vermoedelijk cocaïne, transporteerde. Een of meer bolletjes knapten in zijn lichaam met fatale gevolgen.

U kunt hier een grote foto in hoge resolutie opvragen.


---

Inbraak bedrijf
24-10-2002. Vannacht hebben inbrekers een partij kleding gestolen uit een bedrijf aan Zanderij. De gebivakeerde daders werden overlopen door een beveiligingsbeambte en zijn gevlucht.