Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-10-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 15.30 u) Donderdag, 24 oktober 2002

District Sittard

Sittard; verkeerscontroles
De politie heeft afgelopen woensdag bij verkeerscontroles op de Rijksweg-Zuid, Dr. Nolenslaan, Haspelsestraat, Lindenhof, Hemelsley en op de Leyenbroekerweg in Sittard totaal 30 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het overschrijden van de terplaatse geldende maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel, illegaal foutief parkeren (waaronder ook het illegaal parkeren op invalide-parkeerplaatsen) tot het onterecht voeren van de mist-verlichting/lampen door automobilisten.

Sittard; winkeldief
Personeel van een winkelbedrijf aan de Dempseystraat in Sittard betrapte afgelopen woensdagmiddag een man bij diefstal van een paar blikjes bier. De gewaarschuwde politie die terplaatse kwam zag nog juist hoe buiten op straat een man een paar blikjes bier weggooide, vermoedelijk omdat hij de politie in het oog kreeg. De politie heeft de verdachte, een 24-jarige man uit Sittard aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft de winkeldiefstal bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Sittard; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdag nacht omstreeks 01.30 uur kreeg de politie een melding dat er op de Rijksweg-Zuid in Sittard in een geparkeerde auto werd ingebroken. De politie die snel ter plaatse ging trof er bij een auto, waarin inderdaad was ingebroken (autoportier opengebroken) een man aan die meteen op verdenking van de autokraak werd aangehouden. De verdachte, een 26-jarige man uit Sittard werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Spaubeek; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 16.45 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op Hobbelrade in Spaubeek. Bleek dat een 43-jarige bestuurster (uit Elsloo) van een auto met haar auto tegen een bloembak was gebotst. Vermoedelijk dat de autobestuurster door de zon werd verblind. De vrouw liep tengevolge van de aanrijding nekklachten op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Sittard. De auto raakte bij de aanrijding flink beschadigd en werd afgesleept. De politie stelt een nader onderzoek in.