ABN AMRO



London, 24 oktober 2002

ABN AMRO animateur Euronext iShares van Barclays Global Investors

Voortbouwend op haar positie als een van de grote Europese handelaren, wordt ABN AMRO animateur voor drie Exchange Traded Funds (ETF's) die beheerd worden door Barclays Global Investors (BGI).

De ETF's van Barclays Global Investors worden verhandeld onder de naam iShares. ABN AMRO wordt animateur voor de drie iShares die op Euronext worden verhandeld en daar respectievelijk de FTSE 100, de FTSE Euro 100 en de FTSE Eurotop 100 index volgen.

De kracht van ABN AMRO op het gebied van Europese aandelen zorgt voor de mogelijkheid om de franchise van iShares met name in de Benelux-landen uit te breiden. ABN AMRO zal vanaf 24 oktober 2002 zowel market participant als Euronext animateur zijn van BGI.

Gijsbert de Lange, hoofd van de afdeling Equities Quantitative Trading van ABN AMRO, zei: "We zijn verheugd om animateur te worden voor iShares van BGI. Na het succes van ETF's in de Verenigde Staten, zullen deze producten de komende periode in Europa in populariteit toenemen en zullen ze heel wat goede kansen creëren."

Exchange Traded Funds bestaan uit een mandje van aandelen die een index of een sector volgen. Eind september bestonden er wereldwijd 262 ETF's en 336 noteringen met een totaal beheerd vermogen van USD 120,2 miljard. ETF's werden voor het eerst geïntroduceerd in de Verenigde Staten in 1993. Sinds januari 2001 zijn ETF's ook op Euronext genoteerd.

Sinds het begin van dit jaar zijn er 60 nieuwe ETF's geïntroduceerd en zijn 46 ETF's op meerdere beurzen tegelijk genoteerd. In diezelfde periode is het totaal beheerd vermogen gestegen met USD 15,5 miljard.

iShares zijn geschikt voor een brede groep beleggers en bieden voordelen zoals handelsgemak dankzij de mogelijkheid om long en short posities te nemen, de lage transactiekosten en de transparantie van het product. Ze kennen over het algemeen weinig afwijkingen van de te volgen index en kunnen goed gebruikt worden voor sector- of benchmark hedging door fondsmanagers.

iShares is de grootste aanbieder van ETF's in de wereld met een totaal van 109 ETF's onder beheer in Europa en de Verenigde Staten. Naast de drie iShares die op Euronext genoteerd zijn en die landen en regionale indexen volgen, biedt Barclays Global Investors ook nog acht beursgenoteerde iShares aan die Europese sectoren volgen zoals Olie en Gas, Media en Technologie.

Naast ABN AMRO zijn ook CSFB, Deutsche Bank, Dresdner Kleinwort Wasserstein, Goldman Sachs, Lehman Brothers, Merrill Lynch en Morgan Stanley market participants voor iShares.

Perscontacten:
Steven Blaney: 44 20 7678 8244

Barclays Global Investors
Sjef Pieters: 31 20 798 0072



ABN AMRO Bank N.V.

Afdeling Persvoorlichting (HQ1190)
Gustav Mahlerlaan 10
1082 PP Amsterdam

Tel. 020 628 89 00
Fax. 020 629 54 86

Please read our disclaimer and Privacy Statement. Copyright © 1998-2002 ABN AMRO Bank N.V.
All rights reserved.