Gemeente Zoetermeer

Verkeersbrug tussen Voorweg en Centrum West alleen open voor voetgangers

In tegenstelling tot eerdere berichtgeving is de nieuwe langzaam verkeersbrug tussen het station Centrum West en de Voorweg alleen open voor voetgangers. Op dit moment is fietsen op de zogeheten fly-over nog niet toegestaan omdat een noodtrap, die de fly-over verbindt met de wijk Buytenwegh De Leyens, voor fietsers een obstakel is.

Het fietsverbod op de fly-over staat ter plaatse met verkeersborden aangegeven. Fietsers moeten omrijden via de J.L. van Rijweg of het Panamapad. Alleen voetgangers en mensen met rolstoel of kinderwagen kunnen vanaf de Voorweg via de fly-over het bus- en sprinterstation Centrum West bereiken. De brug wordt momenteel afgewerkt. Daarom worden de komende tijd nog werkzaamheden aan de brug verricht. Uit veiligheidsoverwegingen rond de bouwactiviteiten van het Carré staat de definitieve oplevering van de fly-over gepland in 2005.

Fietsenstalling
Door de bouwactiviteiten is het alleen mogelijk de fiets te stallen in de fietsenstalling aan de Voorwegzijde van het sprinterstation Centrum West of in de tijdelijke fietsenstalling aan de Nederlandlaan. Een folder met bereikbaarheid Centrum West is af te halen bij het NS-kantoor, Stadhuis en wijkpost Centrum.

Laatste wijziging: 24-10-2002