Gemeente Baarn

Overleg met Meander MC krijgt nieuwe impuls

24-10-2002

De Gemeente Baarn, de Baarnse huisartsen, de voormalige Stichting Behoud Molendael en de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum hebben afgesproken regelmatig met elkaar rond de tafel te gaan zitten. Naast het overleg dat Meander MC met tal van betrokkenen heeft, wordt dit een coördinerend overleg over de gezondheidszorg in de regio en in Baarn in het bijzonder. Alle partijen zien de waarde in van goede communicatie in het belang van een goede zorg voor de burger.

Wethouder Jan Glastra van Loon, van de Gemeente Baarn, heeft het initiatief genomen voor het overleg van maandagavond jl. in het gemeentehuis. De perikelen rond het voormalig Medisch Centrum Molendael hebben in het verleden geleid tot tegenstellingen tussen de betrokken partijen. Wethouder Glastra van Loon wil echter de blik op de toekomst richten.

In de nabije toekomst dienen belangrijke beslissingen te worden genomen die het ziekenhuis en zijn omgeving raken. Het creëren van maatschappelijk draagvlak voor die beslissingen en het overleg met partners in zorg en andere sectoren, horen bij het maatschappelijke ondernemerschap van het ziekenhuisbestuur. Dat goede communicatie een voorwaarde is voor het herstellen van het vertrouwen, onderschrijven de heren Kleijne en Meijers van de Raad van Bestuur van Meander MC van harte.

De deelnemende partijen zullen zich inzetten om het overleg zinvol en functioneel te laten verlopen. De gemeente Baarn zal het overleg faciliteren. Over ongeveer zes weken is een volgend overleg gepland.