Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

24-10-02

Man aangehouden met gestolen fiets

BREDA: Door surveillerende politie mensen werd een man aangesproken die met een nieuwe afgesloten fiets over het parkeerterrein Achter de Lange Stalle liep. De 33 jarige Bredanaar, bekende direct de fiets even tevoren gestolen te hebben bij het Grand Theater. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Hij verklaarde de fiets te hebben gestolen om hem vervolgens door te verkopen. Hij kreeg een proces-verbaal.

Man boos op gokkast

BREDA: Een 20 jarige Bredanaar maakte zich gisteren zo kwaad op een speelautomaat waar hij op stond te spelen, dat hij de ruit aan diggelen sloeg. Volgens de speler had hij al aardig wat geld in de kast gestopt, maar won hij nooit wat. Hij voelde zich door de kast opgelicht en sloeg uit boosheid de ruit van de kast stuk. Toen had de man wel `prijs`, want de eigenaar belde de politie die een proces-verbaal tegen de teleurgestelde speler heeft opgemaakt.

Diefstal met geweld

BREDA: Twee jonge mannen zijn woensdagavond omstreeks 19.50 uur beroofd van wat kleingeld en een GSM. Zij liepen beiden in de richting van de kermis toen twee onbekende mannen ter hoogte van de Koepel gevangenis vroegen of zij een mobiele telefoon bij zich hadden. Zij ontkenden dit. Toen later bleek dat een van de jongens toch een telefoon op zak had werd deze afgenomen. Tevens werden de broekzakken van de benadeelde doorzocht en werd wat kleingeld uit zijn portemonnee genomen.

Het gaat om twee negroïde vermoedelijk Antilliaanse jongens van ongeveer 17 jaar. Ze waren o.a. gekleed in een witte broek, zwarte jas, rood/zwart sjaal en witte Nike pet. De tweede dader droeg een donkere jas vermoedelijk een bomberjack.

Politie op zoek naar Ghanese familie overledene

BREDA: De politie van het team Vlaanderenstraat is met inzet van de Britse Ambassade, en de werkgever van de gisteren overleden uit Ghana afkomstige 34 jarige Bredanaar, op zoek zijn familie. Tot nu toe zijn die nog op de hoogte van het overlijden.

De politie beschikt sinds vanmiddag over een telefoonnummer in Ghana, maar dat wordt tot nu toe niet beantwoord. Het slachtoffer reed woensdagmorgen rond 06.00 uur over de Nieuwe Kadijk en kwam daarbij door nog onbekende oorzaak in aanrijding met een buspaaltje. Dit gebeurde kort voor de kruising met Oosterhoutseweg. De man was op weg naar zijn werk in Oosterhout. Het slachtoffer overleed gisteren aan het eind van de middag aan de complicaties, die hij bij de aanrijding had opgelopen. De in Nederland wonende bekenden van de overledene zijn inmiddels wel van het overlijden op de hoogte gebracht. De politie hoopt op korte termijn de ouders van de ma, die vermoedelijk ook gehuwd is, te kunnen informeren. Voor zover bekend woont geen familie van hem in Europa en verbleef hij al geruime tijd illegaal in Nederland.

Politie zoekt nog steeds getuigen brand Super de Boer

BREDA: De politie is nog steeds op zoek naar eventuele getuigen van de brand die gistermorgen rond 03.00 uur op winkelcentrum De Burcht in Breda uitbrak. De brand richtte een aanzienlijke schade aan bij de supermarkt van Super De Boer. Het buurtonderzoek is vandaag grotendeels afgerond, maar aanvullende informatie over de dader(s) ontbreekt tot nu toe nog steeds. De politie gaat er nog steeds vanuit dat de brand, die vermoedelijk buiten bij de winkelwagentjes is begonnen, is aangestoken.

Bron: R.v.Kuik