LAD

Nieuws

LAD legt leden aangepaste versie AMS voor

Ervaringen bij de implementatie van de AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten in algemene ziekenhuizen) maakten duidelijk dat de regeling aan vernieuwing toe was. Zo zijn het functiereglement (complementaire bijdragen) en de integrale versie van het document medische staf in beperkte mate aangepast.

Belangrijke aandachtspunten
In versie 27 van de AMS zijn de volgende punten nieuw of aangescherpt:
*

ziekte en/of WAO: de AMS is niet van toepassing op de medisch specialist die zich per 1 maart 2001 in het tweede jaar van ziekte en/of WAO bevindt. Voor de medisch specialist die in het tweede jaar van ziekte weer volledig of gedeeltelijk aan het werk kan, zal de AMS van toepassing zijn vanaf het moment dat hij zijn werkzaamheden hervat.

*

inkomen: trede 0 telt mee voor het eerste jaar dat de medisch specialist is ingeschreven in het register van de MSRC.
*

toeslagen: de bijzondere gebeurtenis is aangescherpt. Hiermee wordt geen nadrukkelijk (overgangs)recht gecreëerd, maar kan per instelling worden geanticipeerd op reeds bestaande gebruiken in het kader van jubilea. Ook wordt zo decentralisatie naar de instelling bewerkstelligd.

*

Variflex: de medisch specialist vanaf 55-jarige leeftijd heeft in het kader van leeftijdsgericht personeelsbeleid aanspraak op een van de modules (A, B of C), opgenomen in de Variflex. De bijdrage van werkgeverszijde van de Variflex is vastgesteld op maximaal 7,5 procent van het maandsalaris als compensatie voor een lagere uitkering aan inconveniëntentoeslag.

Deze en nog meer punten licht de LAD voor u toe in de circulaire.

Nieuwe AMS-regeling in besloten gedeelte
De volledige regeling vindt u in het besloten gedeelte. Hier vindt u vanaf 28 oktober ook de circulaire. U kunt dan (onder andere) online uw mening geven over AMS-versie 27.