Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 24-10-2002 Persbericht district Den Bosch

SCHIETINCIDENT MET LICHTGEWONDE, `s-Hertogenbosch

Woensdagavond heeft op de Lange Tuinstraat in `s-Hertogenbosch een schietincident plaatsgevonden waarbij een 27-jarige inwoner uit `s-Hertogenbosch lichtgewond is geraakt. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht. Omstreeks 21.10 uur kreeg de politie een melding dat er zou worden geschoten op de Lange Tuinstraat. Terplaatse bleken het slachtoffer en vier andere inwoners (24, 37, 22 en 24 jaar oud) uit `s-Hertogenbosch met elkaar in gevecht te zijn. Een agent heeft een waarschuwingsschot gelost om de verdachten onder controle te krijgen. Het slachtoffer en de vier andere mannen zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft de straat in verband met het onderzoek van de technische recherche tijdelijk afgezet. Bij één van de 24-jarige verdachten is een boksbeugel aangetroffen en inbeslaggenomen. Het gebruikte vuurwapen is nog niet aangetroffen.

VROUWEN AANGEHOUDEN VOOR KLEDINGDIEFSTAL, s-Hertogenbosch

De politie District Den Bosch heeft woensdagmiddag middag drie vrouwen van 15, 19- en 22 jaar uit respectievelijk s-Hertogenbosch en Lelystad met vijf kinderen aangehouden voor diefstal van kinderkleding op de Schapenmarkt in s-Hertogenbosch. Op de fiets surveille-rende agenten zagen dat de vrouwen op de Ridderstraat kledinghangers en kledinglabels op straat achterlieten van kleding uit de betreffende zaak. Uit onderzoek bleek dat de dames de kleding hadden ontvreemd in de kinderkledingzaak. Zij zijn aangehouden en ingesloten. De politie onderzoekt of de vrouwen mogelijk verantwoordelijk zijn voor intimidaties en diefstallen op Bossche winkelcentra.

DRONKEN VROUW MET HOGE SNELHEID PAAR MAAL DOOR ROOD, `s-Hertogenbosch

Van woensdag op donderdag heeft een 36-jarige Bossche onder invloed van alcohol diverse rode verkeerslichten-en een stopteken van de politie genegeerd. De vrouw is uiteindelijk op de Rijnstraat in `s-Hertogenbosch aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de vrouw op het Wilhelminaplein door rood reed en dat even later op de Parklaan nog een keer herhaalde. De bestuurster reed dermate hard dat zij op de Spinhuiswal bijna de macht over het stuur kwijtraakte. Zij kreeg een stopteken maar negeerde dat enkele malen. Uiteindelijk bracht zij haar auto bij een bushalte tot stilstand. De verdachte is kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.

BOSSCHENAAR RIJDT ZWAAR ONDER INVLOED, `s-Hertogenbosch

Donderdagmorgenvroeg is op het Muntelbolwerk in `s-Hertogenbosch een 40-jarige automobilist aangehouden die ruim viermaal de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. De man wekte de aandacht van de agenten door de hoge snelheid waar hij mee reed. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd.

BROMFIETSERS BEKEURD, `s-Hertogenbosch

Woensdagmiddag zijn bij een controle voor het rijden in strijd met een geslotenverklaring bij de Ruische Poort in `s-Hertogenbosch vijf bromfietsers bekeurd voor overtreding daarvan.

FIETSTER GEWOND BIJ AANRIJDING, Haarsteeg

Donderdagmorgen is een 41-jarige fietster uit Nieuwkuijk op de kruising van de Priemsteeg / Mommersteeg in Haarsteeg aangereden door een 25-jarige automobiliste uit die plaats. De automobiliste zag op de kruising de fietster over het hoofd, waardoor de aanrijding ontstond. Het slachtoffer is o.a. met een hersenschudding en een hoofdwond overgebracht naar het GZG in `s-Hertogenbosch.