Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 24-10-2002 Persbericht district Aa & Dommel

GEWAPENDE OVERVAL, Sint Michielsgestel

Donderdagmorgen is er een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan het Petrus Dondersplein in Sint Michielsgestel. Op het moment van de overval waren er enkele klanten in de winkel. Er raakte niemand gewond. Vier gewapende en gemaskerde mannen drongen de supermarkt binnen en eisten geld. De overvallers zijn uiteindelijk met wisselgeld en een aantal telefoonkaarten per auto in de richting Schijndel gevlucht. De politie heeft de omgeving uitgekamd, maar heeft de daders niet meer aangetroffen. Er is een buurt- en een sporenonderzoek ingesteld. Voor de de medewerkers van de winkel is inmiddels slachtofferhulp ingeroepen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met politieteam Schijndel, telefoonnummer 0900-8844.

DRONKELAP VEROORZAAKT OVERLAST BIJ ZIEKENHUIS, Boxtel

Van woensdag op donderdag heeft een 40-jarige dronken man overlast veroorzaakt bij een ziekenhuis aan de Bosscheweg in Boxtel. De man belde in een poging onderdak te krijgen constant op de deurbel van het ziekenhuis. Om aan de overlast een einde te maken heeft de politie de man aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij is ingesloten.

MAN BEDREIGT EX-VROUW, Helvoirt

Woensdagavond is 34-jarige Helvoirter in zijn woonplaats aangehouden voor bedreiging, huisvredebreuk en vernieling ten opzichte van zijn 32-jarige ex-vrouw. De man wordt ervan verdacht de woning in Helvoirt te zijn binnengedrongen, waar zijn ex-vrouw verbleef. Hij kwam op dat moment aan de deur om hun kind terug te brengen..Verder zou hij de vrouw verbaal hebben bedreigd en een kast in de woning hebben vernield. De politie heeft hem aangehouden.

VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR OPLICHTING, Boxtel

Woensdag heeft de politie Boxtel een 19-jarige Amsterdamse en een 21-jarige inwoner uit Maarssen aangehouden voor oplichting. De verdachten meldden zich op verzoek van de politie op het bureau in Boxtel. Het tweetal wordt er van verdacht medio juni 2002 bij een geldinstelling aan de Markt in Boxtel onder valse voorwendselen een lening van EUR 15.000,= te hebben afgesloten.

VERKEERSCONTROLE, Schijndel

Woensdag zijn bij verkeerscontroles in Schijndel in het totaal 39 automobilisten bekeurd voor diverse overtredingen. Er is gecontroleerd op de Steeg, Structuurweg- en Rooiseweg. Resultaten: Niet dragen autogordel 35x, geen hulpkoppeling en geen kentekenplaat op de aanhanger 2x en het niet tonen van het rijbewijs 2x.

RIJBEWIJS VUGHTSE INGEVORDERD, Vught

Van woensdag op donderdag is het rijbewijs van een 40-jarige Vughtse automobiliste ingevorderd voor het rijden onder invloed van alcohol. De vrouw bleek bijna viermaal de alcohollimiet te hebben overschreden. Haar rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

CONTROLE NIET HANDSFREE BELLEN, Vught

Woensdagmiddag zijn bij een controle op het niet handsfree bellen door automobilisten op de N65 onder Vught vier mensen bekeurd. En passant werd een ruiter te paard bekeurd voor het negeren van een rood verkeerslicht.