Amsterdam Airport Schiphol

Hoogste punt uitbreiding WTC Schiphol Airport bereikt

Hoogste punt uitbreiding WTC Schiphol Airport bereikt, Property Guide to the Amsterdam Airport Area 2002 gepresenteerd

In aanwezigheid van Pieter M. Verboom, lid van de Raad van Bestuur van Schiphol Group, en van de president van de wereldwijde WTC Association uit New York, Guy F. Tozzoli, is vandaag op Schiphol-Centrum het bereiken van het hoogste punt van de uitbreiding van het World Trade Center Schiphol Airport gevierd.

Het WTC wordt vergroot met circa 28.000 m2 verhuurbare vloeroppervlakte voor kantoren, verdeeld over vier kantoortorens. Dit is meer dan een verdubbeling van de huidige kantoorruimte van het WTC (24.000 m2). Onder de vier torens wordt een parkeergarage gebouwd met vijf lagen voor in totaal 2.700 auto's. Deze parkeerplaatsen zijn deels bestemd voor de huurders en bezoekers van het WTC en zijn deels een uitbreiding van parkeergarage P1 voor passagiers. Het eerste gedeelte van het complex (de parkeergarage en twee kantoortorens) zal begin 2003 opgeleverd worden. De andere twee kantoortorens zullen medio 2003 in gebruik genomen worden. Schiphol Real Estate (SRE), de vastgoeddochter van Schiphol Group, investeert circa 135 miljoen euro in de ontwikkeling en uitbreiding van het WTC. Voor de exploitatie van zowel het bestaande als het nieuwe deel hebben Schiphol Real Estate en Kantoren Fonds Nederland (KfN), een dochter van het ABP die eigenaar is van het bestaande deel van het WTC, een samenwerkingsverband opgericht.

Topsegment
Het huidige WTC is in 1996 in gebruik genomen en bestaat uit vier kantoortorens, een centrale hal en een verdieping met zakelijke faciliteiten. Het is door een traverse verbonden met het Sheraton hotel, Schiphol Plaza en de terminal. Door deze centrale ligging is het kantorencomplex zeer in trek bij bedrijven met intensieve internationale contacten. Bezoekers, medewerkers en relaties die met het vliegtuig, trein of auto komen kunnen het WTC Schiphol Airport snel en makkelijk bereiken. Het WTC behoort daardoor tot het topsegment van kantoorgebouwen in Nederland met huurprijzen tot ruim 400 euro per vierkante meter. Net zoals het bestaande gedeelte van het WTC is de uitbreiding ontworpen door architectencombinatie Benthem Crouwel NACO. Het wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Volker Wessels Stevin & IBC Utiliteitsbouw v.o.f.

Property Guide
Tijdens de bijeenkomst werd ook de ''Property Guide to the Amsterdam Airport Area 2002" gepresenteerd. Deze gids geeft een (kwalitatieve) beschrijving en een overzicht van alle beschikbare en geplande terreinen voor kantoor- en bedrijfsontwikkeling in het gebied van het samenwerkingsverband Amsterdam Airport Area (AAA). Hierin nemen de gemeenten Amsterdam en Haarlemmermeer, de provincie Noord-Holland, Schiphol Area Development Company (SADC), Schiphol Real Estate, Kantoren Fonds Nederland, KLM en het Gemeentelijk Havenbedrijf van Amsterdam deel. Doel van AAA is de gezamenlijke promotie en acquisitie van (internationale) bedrijven. De "Property Guide to the Amsterdam Airport Area" is daarbij een hulpmiddel.