Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

24 oktober 2002

Team Oosterhout Inbraak in auto`s OOSTERHOUT: Tussen maandag 21 oktober 22:00 uur en woensdag 23 oktober 14:00 uur is er ingebroken in drietal personenauto`s, die stonden geparkeerd op een bedrijfsterrein aan de Kanaalstraat in Oosterhout. Om op het terrein te komen hebben de daders een spijl van het hekwerk losgerukt. Om in de auto`s te komen is een ruit vernield. Uit de auto`s is audioapparatuur gestolen.

Man valt van dak OOSTERHOUT: Op woensdagmiddag 23 oktober omstreeks 14.55 uur viel tijdens werkzaamden een 51 jarige man uit Raamsdonksveer van het dak van een in aanbouw zijnde woning aan de Nassaustraat. De houten dakbeplating was reeds aangebracht met daarin twee gaten voor een lichtkoepel. Het slachtoffer was bezig over een van de gaten een zeil te leggen en kwam toen zelf in het gat terecht. Hij viel vervolgens op de betonnen ondergrond en is, na stabilisatie, per ambulance overgebracht naar het Elisabethziekenhuis in Tilburg. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld en stelt een verder onderzoek in.

Team Gilze en Rijen
Flitspaal in de brand gestoken. GILZE: Op donderdag 24 oktober 2002, omstreeks 00.15 uur, werd door de inzittende van een grijze personenauto een flitspaal aan de Langenbergseweg te Gilze in brand gestoken. De Brandweer uit Gilze kwam ter plaatse om de brand te blussen. Tentijde van de brandstichting was de flitspaal niet voorzien van een fotocamera. De schade bleef beperkt tot de paal en de behuizing.

Team Dongen: Boete voor onjuist aanbieden huisvuil! DONGEN: Op woensdag 23 oktober 2002 werd door de politie in samenwerking met de gemeente een onderzoek ingesteld naar een partij onjuist aangeboden huisvuil op de Hak te Dongen. Hieruit zijn 9 adressen bekend geworden van personen die het huisvuil niet op de juiste wijze hadden aangeboden. Alle betrokken personen zijn persoonlijk bezocht waarbij duidelijk werd dat zij daadwerkelijk het huisvuil daar hadden weggegooid. De betrokken personen kregen elk een boete van 46,00 euro opgelegd wegens het onjuist aanbieden van huisvuil.

Team Loon op Zand
Aangehouden winkeldief KAATSHEUVEL: Bij een winkeldiefstal in De Efteling werd op heterdaad een 44-jarige man uit Utrecht aangehouden. Hij had een pop gestolen. Na verhoor heeft hij, in overleg met het parket van het Openbaar Ministerie te Breda, een schikkingsvoorstel van 120,-- Euro gekregen wat door hem direct betaald is.

Diefstal personenauto KAATSHEUVEL: Van het Wilhelminaplein is de afgelopen nacht een blauwe Opel Kadett met het kenteken RJ-BX-36 gestolen.

Diefstal personenauto KAATSHEUVEL: Van een parkeerplaats aan de Dijkstraat werd afgelopen nacht, omstreeks 00.20 uur, een rode Opel Kadett met het kenteken SY-16-YL gestolen. De gebruiker hoorde de auto starten. Toen hij buiten kwam reed zijn auto al weg.

Team Waalwijk:
Inbraken in bedrijven
WAALWIJK: Op 23-10, tijdens de avonduren, is in diverse bedrijven ingebroken.
Bij een bedrijf aan de Tuinstraat werd omstreeks 20.35 uur ingebroken. Men kwam dit bedrijf binnen door een ruit te vernielen. Hier zijn enkele computers en laptops gestolen. Bij een bedrijf aan de Sluisweg werd omstreeks 22.05 uur ingebroken. Ook hier kwam de dader binnen door een ruit te vernielen. Hier zijn vier computers ontvreemd. Bij een bedrijf aan de Energieweg werd omstreeks 22.30 uur ingebroken. Men kwam hier eveneens binnen door een ruit te vernielen. Hier zijn twee computers gestolen.

En bij een bedrijf aan de Zinkerweg werd omstreeks 23.00 uur ingebroken. Ook hier kwam de dader met het inslaan van een ruit binnen. Bij dit bedrijf werd een monitor en twee laptops weg genomen.

Kind gewond na aanrijding WAALWIJK: Omstreeks 19.25 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Van der Merwedelaan-Ambrosiusweg/Olympiaweg. Daarbij werd een 3 jarig jongetje uit Waalwijk ernstig gewond. Hij stak met zijn fietsje de kruising over en werd daar frontaal aangereden door 22 jarige bestuurder van een personenauto. Door deze botsing kwam het kind terecht op de andere rijbaan. Daar werd het nogmaals door een personenauto aangereden. Dit voertuig werd bestuurd door een 44 jarige man uit Drunen. Het jongetje is met een ambulance afgevoerd en opgenomen in het Elisabethziekenhuis te Tilburg. Zijn toestand is momenteel stabiel.

Bron: H.Ketelaar