Gemeente Den Helder

22-10-2002
Werkzaamheden
Herstraten Oostslootstraat
Donderdag 17 oktober is de gemeente begonnen met het bestraten van de Oostslootstraat. In verband met de werkzaamheden is het gedeelte tussen Ooststraat en de Hoogstraat afgesloten. We verwachten dat het herstraten vier weken in beslag neemt.

Tijdelijke afsluiting van Foreestweg
Afgelopen maandag is de gemeente gestart met het verlengen van een duiker aan de Van Foreestweg. In verband met de werkzaamheden is het oostelijk deel van de Van Foreestweg, richting Schoolweg en Langevliet, afgesloten van 07.30 uur s ochtends tot 16.30 uur s middags. Voor het (gemotoriseerd) verkeer geven we met borden een omleidingsroute aan. De buslijnen 31 en 32 volgen een alternatieve route via Noorderhaven, Boterrug, Zuidwal, Breewijd, Zuiderhaaks en Langevliet. Buspassagiers kunnen gebruik maken van een noodhalte ter hoogte van de Parkstraat. Andere weggebruikers kunnen gewoon via de Van Foreestweg reizen. Bewoners houden toegang tot hun woning. Ook winkelcentrum de Riepel' is voor alle verkeer bereikbaar. We verwachten dat de werkzaamheden een week in beslag nemen.

Kruispunt Langevliet/Schoolweg afgesloten
Woensdag 30 oktober aanstaande beginnen de herstelwerkzaamheden aan het hoofdriool op de kruising Langevliet/Schoolweg in Julianadorp. Onderzoek heeft aangetoond dat lekkage van de rioolbuis de verzakking in het asfalt. Dit probleem verhelpen we met behulp van een zogenaamde renovatiekous. Om deze werkzaamheden te kunnen uitvoeren installeren we eerst een pompinstallatie om het afvalwater ten westen van de Langevliet te verpompen. Vervolgens wordt de rioolbuis gerepareerd met de kous. In het belang van de verkeersveiligheid zijn wij genoodzaakt het hele kruispunt voor het verkeer af te sluiten. Wij verwachten dat de werkzaamheden drie dagen duren. Voor het noord-zuid verkeer is een omleidingroute via de Van Foreestweg, Breewijd en Zuiderhaaks. Het oost-west verkeer wordt omgeleid via het Loopuytpark en Parkstraat. Beide routes worden met borden aangegeven. Zaterdag kan het noord-zuid verkeer in ieder geval weer normaal doorgang vinden. De schoolweg is na het weekend weer klaar.

Reconstructie Industrieweg
Maandag 28 oktober begint de gemeente met de reconstructie van de Industrieweg. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd gedurende in totaal 13 weken. Maandag aanstaande start de eerste fase, die bestaat uit werkzaamheden vanaf de rotonde tot aan de kruising met Boatex. De weg wordt afgezet, maar Boatex blijft bereikbaar tijdens de reconstructie. U kunt via borden de omleiding langs de Ravelijnweg en de Schootenweg volgen. De bushalte Boatex' vervalt tijdens de vier weken durende werkzaamheden. De bus van Connexion volgt ook de omleidingsroute.
« terug